הי שלומי,
אני מתנצל על העיכוב בתשובה. תכננתי לענות לך אתמול אך בסוף לא הספקתי.
היה עוזר אם היית מצרף גם את התכנית של כל הבית כדי שאוכל לראות איך המטבח עצמו משתלב ומתחבר אל הבית.
אנסה לעזור מתוך השרטוטים ששלחת מבלי להתייחס לחיבור לבית.
יש לי כמה הערות שלדעתי הן מהותיות. אך כך בחשבון שלא הכל ניתן לפתור. גודל המטבח הוא מוגבל (כמו כל המטבחים) ותמיד יש דברים היכולים לסתור אחד את השני או לא להסתדר. הטריק הוא להחליט מה יותר חשוב וקריטי (קל יותר לכתוב את זה מאשר לבצע...).
לתכלס...
1. מיקום הכיריים הצמוד לקיר הפינתי של המטבח הוא לא מוצלח. כיריים צריכים שני משטחי הנחה בשני הצדדים. בצד של הקיר משטח ההנחה צריך להיות לפחות 30סמ' ברוחב.
בנוסף לכך, ארון מעל הכיריים הוא גם לא כל-כך טוב ללא קולט אדים. זה גם עשוי להיות מסוכן וגם הארון יתקלקל יחסית מהר. ואם זה מדפים פתוחים אז תוכנם יתמלא באדים.
אני הייתי מנסה להחליף את הארון הצר שמימין לכיריים עם ארון הכיריים.
הכיריים עצמם יכולים להיות גם בין ארונות. הם לא חייבים להיות מעל יחידת ארונות אחת. בשרטוט זה עשוי להראות אולי בעייתי אבל במציאות בכלל לא מרגישים זאת בגלל זווית ההסתכלות על המטבח.
2. המרחק בין הכיריים לכיור צריך להיות לכל הפחות 90סמ'. זהו משטח העבודה המרכזי במטבח וחשוב שהוא יהיה מספיק גדול לעבודה נוחה ושוטפת.
ולכן, לדעתי כדאי גם להחליף בין מדיח הכלים לבין ארון הכיור.
חלוקת הקלפות מעל הכיור היא מוגזמת לדעתי. יותר מדי קווים נותנים למטבח מראה מיושן וארכאי משהו. לדעתי כדאי לעשות קלפות יותר ארוכות. או קלפה אחת עם חוצץ פנימי שיאפשר מייבש כלים מעל הכיור.
3. האי צר מדי עם מעט מדי נפח אחסון והוא יכול להיות גם לא יציב. בדרך כלל עומק של אי הוא 60סמ' כדי לאפשר נפח אחסון משמעותי נוסף וכדי לאפשר יציבות של המשטח המונח מעליו. כאן היה עוזר אם הייתי יכול לראות את התכנית של הבית כדי לראות אם אפשר לעשות משהו עם האי.
4. הארון שמשאל לתנור הבילטאין ולמיקרו - לא ברור מה זה בדיוק. לא ממש מזווה ולא ממש ארון צר. עם דלתות ומדפים קבועים יהיה קשה להגיע לעומק הארון ונפח האחסון לא ינוצל בצורה טובה. אולי בכל זאת אפשר להזיז את המקרר מעט יותר שמאלה כדי להגדיל במעט את הארון הזה ולהפוך אותו למזווה נוח?
מקווה שזה עוזר
עמרי