שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: תכנון מטבח יד 2

תכנון מטבח יד 2 05 ינו 2015 10:51 #1

שלום וברכה,
כל הכבוד על האתר המיוחד !
אנו מעוניינים לקנות מטבח יד 2, נשמח מאוד לקבל את עזרתך כיצד למצוא את המטבח המתאים לצרכים ולמדות שלנו.
יש לנו צורך במשטח עבודה גדול, וכמובן במקום אחסון.
בגדול חשבנו על מטבח בצורת ח, מפני שהכניסה למטבח והפתח לחצר שממול, מחייבים מרחב פתוח שם, (אפשר לראות בתכנית המצורפת), אנחנו אוהבים מאוד אי, ונראה לנו בעייתי לשילוב מבחינת מדות המטבח.
1) האם לדעתך ניתן לשלב אי/חצי אי במטבח ?
2) על מה נכון להתבונן בכדי להתאים מטבח יד 2 לצרכים שלנו ?
ושוב תודה גדולה על האתר המקסים
יום טוב

File Attachment:

שם קובץ: _h680a6a3.pdf
גודל קובץ:266 KB
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח יד 2 06 ינו 2015 16:52 #2

שלום אברהם,
בחנתי מעט את כלל תכנית הדירה והיא מאד לא ברורה. יש בה חללים סגורים בקירות בהיקף באופן שכמעט לא מאפשר גישה למשל באזור השירותים למטה. בנוסף חדר שהחלון שלו מוביל למרפסת של הסלון, חדר לא פרטי באמת.
מה לגבי העברת המטבח למקום אחר לגמרי, כמו במקום החדר מימין לסלון? ובכלל דירתך זקוקה לתכנון מקצועי ומוקפד, לא התרשמתי מהשרטוט שזה המצב.
בעניין המטבח יד 2, רעיון כלכלי מצויין. אני חושבת שהאתגר המרכזי הוא קודם כל למצוא מטבח במצב טוב מאד שגם נאה בעיניכם. לבחון את הדלתות, הצירים, פנים הארון. לאחר שתמצאו צריך לחשוב איך לשלב אותו בתכנית נכונה, סביר להניח שתזדקקו להשלמת נגרות מסויימת. יותר קל למצוא מטבח כזה ואז להחליט איפה לתחום אותו כאשר לא מדובר בריבוע קיים (כמו במיקום המטבח הסגור עכשיו) כלומר להתאים את התכנית למטבח שתרכשו ולא להיפך.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח יד 2 06 ינו 2015 19:18 #3

כל הכבוד על התשובה המהירה והיסודית וההתייחסות לנק' שאפילו לא העלינו. האמת שקצת נבהלנו מכמה דברים, ישבנו המווווון זמן לתכנן את הדירה לצרכים היחודיים שלנו. אז לפני שנעשה שינויים מרחיקי לכת, נשמח אם תנסי להבין את השיקולים ולחוות את דעתך:
1. החדר הקטן למטה מיועד לקליניקה, שתהיה לה כניסה פרטית מהחצר(הדירה בקומת קרקע). אין צורך בחדר הזה בחלל גדול. נכניס שולחן קטן, כורסאות/ ספה וזהו.
2. החדר הקטן שמעליו, מיועד לנכה שזקוק למיטה בחדר וזהו.
3. החדר שיש לו חלון הפונה למרפסת, זה חדר ילדים ולא מפריע לפרטיות של משהו.
4. אנחנו משפ' גדולה, חשוב לנו סלון גדול ומטבח גדול.

ולעניין המטבח:
מצאנו ביד 2 מטבח שמוצא חן בעינינו, אבל אנחנו לא מצליחים בשום אופן לתכנן איך להתאים את המטבח הזה למטבח שלנו.
החלק הארוך הנמוך 3.86 מצד לצד, עוד חלק נמוך משמאל באורך ש 1 מטר וחלק גבוהה של 3 מטרים 3 יחידות 60 ומקום למקרר 122 סמ.
מטבח הכולל כולל אי גדול 2.5 מטר משולב שיש.

מצורפות תמונות של המטבח שמצאנו.

התהיות שלנו:
1. האם אפשרי ואיך למקם 2 כיורים גדולים לבשרי וחלבי?
2. האם אפשרי לשים את הארונות התחתונים של ה3.86 מ' על קיר של 4 מ'?
3. היכן נכון למקם את היחידות הגבוהות? (אם יש צורך- אנחנון יכולים להסתפק במקרר צר יותר)
4. איפה אפשר למקם את האי?
5. איפה אפשר למקם פינת אוכל? יש לנו ילדים קטנים ולא נח להושיב אותם סביב אי גבוה, כיום יש לנו ספסל בצורת ר (שמשמש גם מקום איחסון ענק) וזה נח לנו. אפשרי גם פה?

אם יש צורך, נוכל לשנות את פתח הכניסה למטבח. הסיבה שמיקמנו אותו במקום שאת רואה בתכנית, היא משום שחשוב לנו שמדלת הכניסה לא יראו את פנים המטבח.

תודה רבה לך!

[attachment:1]C:\fakepath\אי מטבח יד 2.jpg[/attachment]

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח יד 2 06 ינו 2015 20:06 #4

מדהים מאיזה דברים אנשים מנסים להפטר! נראה איכותי ביותר. אין לצפות כמובן למצוא משהו מדוייק כמו נגרות מוזמנת בדיוק לנתונים שלכם, חייבים להשלים ואין חובה כלל לחומר וצבע זהה, אפשר להשלים במדפי גבס כמו הקיר, מדפים פתוחים לבנים, יש הרבה אפשרויות להשלמה עם חשיבה יצירתית.
מעבר לכך ההתאמה וכן בחינת תכנית הדירה מחייבת עבודה רבה של שרטוט והבנה מעמיקה של הצרכים שלכם שאינם טריויאליים. כך שלא יכולה לצערי, עם כל הרצון הטוב, לעזור מעבר לכך בפורמט הזה.
מאד ממליצה ליצור קשר עם מעצבת מנוסה באזור שלכם לעזרה בעניין המטבח, לא עניין יקר במיוחד ושווה כל שקל. בנוסף לבקש ליטוש של התכנית, העמדת ריהוט מדוייקת ותכניות חשמל ומים מפורטות לפני שמתחילים בעבודה.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח יד 2 06 ינו 2015 20:35 #5

תודה, סורנה.
ניקח הכל לתשומת ליבנו ונחשב מסלול מחדש...
רק את דעתך לגבי האי נשמח לקבל- איך אפשר לסדר אותו בתוך מידות המטבח שלנו?
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מטבח יד 2 07 ינו 2015 06:20 #6

מצויין, בהצלחה!
אי דורש 1 מטר לפחות מרחב מכל צד. באופן כללי רצוי אף יותר אך אם אתם מתכננים למקם עליו כיריים כמו במקור מרחק גדול יהיה פחות פרקטי, יותר טפטוף בין הכיור לכיריים בעבודה.
על פניו עושה רושם שהאי גדול מידי לנתונים אלא אם ניתן להצמידו לקיר כחצי אי. צריך לבדוק את המידות המדוייקות בשרטוט ולהתחשב במעברים ובפתחים במטבח.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.161 seconds