שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: מיקום כיריים

מיקום כיריים 22 פבר 2015 08:35 #1

היי עמרי וסורנה,

הפורום שלכם נפלא ונשמח אם תוכלו לסייע גם לנו בבחירת התכנית המתאימה למטבח.

אז קודם כל קצת פרטים:

המטבח המתכונן הוא בצורת "ר". המידות מפורטות בקובץ תכנית מטבח א'.

מאחר שהמטבח לא גדול במיוחד, החלטנו לוותר על מקרר עם דלתות כפולות ולהישאר עם מקרר סטנדרטי ברוחב של 80 ס"מ שנראה לנו מספיק לצרכים שלנו בשנים הקרובות.
בנוסף, היה לנו חשוב שיהיו הרבה משטחי עבודה (שנינו בשלנים) ולכן וויתרנו על יחידת בילט אין גבוהה בשביל יותר שיש. לעומת זאת, רצינו מאוד שיהיה מזווה במטבח, בגלל שזה נמצא אצלנו בשימוש יומיומי ואנחנו מוצאים אותו מאוד נוח לעומת כל שיטת סידור אחרת.

הדילמה עכשיו היא לגבי מיקום הכיריים והתנור. בתכנית הראשונית שלנו הכיריים והכיור היו על אותו קיר, וזה השאיר לנו שיש באורך של 1 מטר ביניהם. חשבנו שזה לא משאיר לנו מספיק משטחי עבודה ולכן הזזנו את הכיריים לקיר של המזווה - כמו שרואים בתכנית א' המצורפת.

הדילמה לגבי התכנית הזאת היא שהכיריים צמודים מדי למזווה מה שאול יתן תחושה לא נעימה לעבוד עליהם. ובנוסף חסרה לנו מגירת שמנים ותבלינים.

לכן עשינו את תכנית ב'. הכיריים זזו טיפה ימינה, התנור עבר מתחת לכיריים (בשביל הסימטריה) ונוספה מגירת תבלינים משמאל לתנור.

החסרונות של התכנית לדעתנו - המגירות הגדולות קטנו ב-15 ס"מ כל אחת, ובמקום 2 ארונות של מגירות באורך של 90 ס"מ ו-98 ס"מ יש לנו 2 יחידות של מגירות 75 ס"מ. מצד שני, נוסף ארון לתבלינים ושמנים.
שאלה נוספת - היא לגבי מיקום הכיריים צמוד לפינה. האם יש בכך חוסר נוחות? מתלבטים מה פחות נוח - צמוד למזווה או צמוד לפינה.

האם בתכנית ב' - קולט האדים יקשה על הגישה למדפים?

ושאלה אחרונה - האם יש בעייתיות במיקום תנור בילט אין מתחת לכיריים? שמענו שיש בעיה עם פליטת החום של התנור, מה שמקשה על עמידה ליד הכיריים בזמן שהתנור פועל. אנחנו לא משתמשים הרבה בתנור, אבל עדיין - האם זה באמת בלתי נסבל? והאם זה שונה מתנור רגיל של יחידה אחת? היה לנו תנור כזה ולא הפריע לנו שהכיריים מעל לתנור.

נשמח לתובנות שלכם!

תודה רבה!
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מיקום כיריים 23 פבר 2015 05:24 #2

התכנית האחרונה, 5, היא זו שניראית לי המוצלחת ביותר. אבל תשובתי בהחלט בהתייחס למגבלות של הפורום - לא יכולה לשפוט אם מבנה מטבח הוא אידיאלי בלי להבין איך מתייחס לשאר החלל, מטבח לא עומד בפני עצמו אם אינו סגור בחדר.
למה היא המוצלחת בעיני? כיריים נפרדות מתנור תחתון ניראות לא טוב, מעדיפה בהחלט את השילוב. הצמדה לפינה טובה יותר מהצמדה למזווה. בעיני לא מאד בעייתי מבחינת החום אבל תאלץ לעשות את ההחלטה הזו בעצמך.. ושאלה שלי - שולחן האוכל בתכנית הוא שולחן האוכל היחיד? אין פינת אוכל נוספת? ומה לגבי ניצול הפינה הסגורה, אולי ניתן לקחת אותה מהחדר הצמוד למטבח או שקיר חיצוני? בחדר קטן חבל על השטח.
מבחינת החלוקה לארונות גם לא נראה לי בעייתי, האחסון בנפח זהה כי המקום קבוע.
והכיריים בצלע הגבוהים מאפשרות ארון עליון מלא שגם נראה נאה וגם מאפשר יותר אחסון במטבח קטן, יתרון.
לא יכולה לענות לשאלת הקולט והגישה, בידקו מרחקים בהתאם לגודל קולט.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מיקום כיריים 23 פבר 2015 05:48 #3

תודה רבה על התשובה.

כל קירות המטבח הם קירות חיצוניים ולכן אין אפשרות להגדיל אותו על חשבון חדרים אחרים.

מבחינת תכנית הבית, המטבח גובל בסלון, כאשר הספה עומדת עם הגב אליו.

שולחן האוכל הוא השולחן היחידי שלנו בבית. בהתחלה רצינו לעשות אי במטבח אבל המיקום של פינת האוכל בבית יצא מרוחק וחשבנו שלא יהיה נעים לעשות כך ארוחות משפחתיות עם ילדים קטנים שלא יכולים לשבת בגובה של האי וכשהשולחן בתוך המטבח זה מאפשר קשר עין עם הילדים ועדיין אפשר להמשיך לעבוד במטבח.

האם יש משהו בתכנית שהיית משנה או עושה אחרת?
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: מיקום כיריים 23 פבר 2015 06:32 #4

ענת, עיצוב פנים זה מקצוע ויזואלי, התיאור המילולי של הסלון והספה ופינת האוכל המרוחקת לא מספיק כדי להבין מה קורה בחלל הציבורי שלכם, אז אין לי מה להוסיף. בהצלחה שיהיה!
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.150 seconds