שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: בחירת חומר לחזיתות המטבח

בחירת חומר לחזיתות המטבח 01 מרס 2015 12:57 #1

שלום עמרי,
אנחנו לקראת שלבי סיום של תכנון המטבח.
אנו פנינו לקבלת הצעת מחיר משני נגרים ומשתי חברות מטבחים.
הבעיה היא שמכל מקום אנו מקבלים הצעות שונות לחומרי גלם שונים.
ב"סמל" קיבלנו הצעה עבור חומר שנקרא לכה
ומהנגר חומר שנקרא שלייפלק
אשמח לשמוע את המלצתך/ הסתייגותך לגבי החומרים הנ''ל בהתחשב שאנו רוצים מטבח במראה מבריק ומודעים לעדינות החומר.
בסמל הם משווקים את החומר (לכה) רק שנה ולא היה להם דגם של מטבח מהחומר הנ''ל.
שאלה נוספת: הפירזול החדש בסמל מגיע בצבע ברונזה וגוף המטבח בצבע בהיר עם טקסטורה או חום כהה.
המטבח המתכונן הוא לבן, האם זה מה שהולך היום? כי אני דווקא חשבתי על גוף מטבח גם לבן.
אמשח לשמוע את דעתך.
תודה
מורן
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: בחירת חומר לחזיתות המטבח 01 מרס 2015 19:18 #2

הי מורן,

בדרך כלל לכה מיושמת על מטבח פורניר. הלכה היא למעשה מספר שכבות של חומר פוליאורטני הנותן למטבח מראה עמוק ומבריק.

מטבח לבן מבריק נעשה לרוב על-ידי פולימר או על ידי שלייפלק (דרך אגב, שלייפלק, צביעה אטומה ואפוקסי הם שמות נרדפים לאותו הגימור. כל נגריה/חברת מטבחים קוראת לו בשם אחר). לכן, לא ברור לי למה סמל מתכוונים כשהם אומרים "לכה".

כדי לעשות השוואת מחיר נכונה אתם צריכים להשוות תפוחים לתפוחים ולא תפוחים לתפוזים.

כלומר, בקשו מסמל הצעת מחיר למטבח שלייפלק מבריק (ולא למטבח לכה). או נסו להבין מהם בדיוק באיזה חומר מדובר. אם מדובר בפולימר, נסו לקבל מהנגר הצעת מחיר למטבח פולימר.

בכל מקרה, היתרון העיקרי של פולימר מבריק הוא המחיר שלו (שאמור להיות יותר זול) ומעט יותר עמידות למכות. צבע עשוי להתקלף או לקבל סדקים אם העבודה לא נעשית כמו שצריך. פולימר לעומת זאת, לא יקבל סדקים.

אם אתם חוששים שפולימר לא נראה טוב, אז אני יכול להרגיע אתכם. קשה מאוד להבדיל בין פולימר לבין צביעה אטומה. זה נראה כמעט אותו הדבר ורק בעלי מקצוע יוכלו להבחין בין שתי חזיתות כאלה.

ניסיתי להיכנס לאתר של סמל כדי לנסות ולהבין טוב יותר מהו החומר שהם קוראים לו "לכה" אבל האתר שלהם משום מה לא עובד כך שלא הצלחתי לקבל אינפורמציה נוספת.

לגבי גוף המטבח - לדעתי עדיף שגופי הארונות יהיו לבנים ולא חום כהה או עם טקסטורה. אני חושב שזה עשוי להראות מעט מוזר ומפתיע אם פותחים את אחת החזיתות וגוף המטבח יהיה עם טקסטורה או חום כהה.

סמל לא מוכנים לעשות גופים לבנים פשוטים ורגילים??

מקווה שזה עוזר :)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: בחירת חומר לחזיתות המטבח 01 מרס 2015 19:20 #3

עדכון:

הצלחתי להיכנס לאתר שלהם אבל אין שם שום אינפורמציה. רק תמונות מתחלפות וטקסט קר ומנוקר...

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: בחירת חומר לחזיתות המטבח 02 מרס 2015 14:38 #4

היי עמרי,

תודה על התשובה היסודית.

לגבי הצעתך על פולימר, האם הגימור בצדדים הוא עם קנטים בולטים או שהתוצאה תיראה כמו בצביעה ששם לא רואים הבדלים בין הקנטים בצדדים.
ומה לגבי הידיות האינטגרליות האם הם חייבות להיות עם אלומניום?
אשמח גם לקבל חוות דעת על קריסטל לייזר/ זכוכית מבחינת עמידות המטבח.

תודה על כל הסיוע
מורן :)
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: בחירת חומר לחזיתות המטבח 08 מרס 2015 20:41 #5

הי מורן,

בפולימר אין קנטים. הפולימר עצמו עוטף את חזית הדלת כך שזה נראה ממש כמו צביעה אטומה.

רק החלק האחורי של הדלת מסגיר שלא מדובר בצביעה כי שם רואים חיבור עדין בין הפולימר לבין הפורמייקה אחורית בגב הדלת.

בפולימר לא חייבים בכלל ידיות אינטגרליות עשויות אלומיניום. הידיות יכולות להיות ידיות אינטגרליות "אמתיות" כמו במטבחים עם צביעה אטומה.

קריסטל לייזר - אני לא מכיר מספיק טוב. טוענים שזה עמיד למדי ואני חושב שאכן כך הדבר.

זכוכית - עמיד למדי אלא אם כן הדלת מקבלת מכה חזקה ואז הזכוכית יכולה להישבר (דרך אגב, נזק יכול להיגרם ממכה חזקה גם במטבח עם קריסטל לייזר או פולימר).

החשש העיקרי בנושא עמידות הוא עניין השריטות שעשויות להיווצר בחזית. נסי לברר עם רגבה מה הרגישות של קריסטל לייזר לשריטות. לדעתי הם טוענים שהחומר לא מאוד שריט (כלומר שקשה לשרוט אותו).

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: בחירת חומר לחזיתות המטבח 09 מרס 2015 07:52 #6

היי עמרי,

עשייתי קצת בדיקה לגבי החומרים.
לגבי הלכה נאמר לי שזה בעצם MDF מצופה בשכבה של פוליאסטר ומעליו לכה.
ייתכןוזה קיים גם בחברות אחרות לתחת שם אחר.
התענינתי גם לגבי פולימר ונאמר לי שהוא פחות מומלץ.
אני כבר די אובדת עצות :(
יש מגוון של חומרים ולכל אחד ייתרונות וחסרונות
המטרה היא להשיג מטבח במראה מבריק ואלגנטי מבלי להתעסק יותר מדי בחששות על עמידותו מפני פגיעות. וכמובן שהתקציב הוא לא בשמיים כך שלא כל חומר יכול לענות על כך.
אשמח להמלצתך.
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.186 seconds