שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: עזרה בתכנון מטבח

עזרה בתכנון מטבח 05 מרס 2015 05:36 #1

שלום לכם ותבורכו על האתר המקסים. אחרי שחרשתי אותו, אנחנו בשלב תכנון המטבח שלנו ואשמח להתעייצות. המטבח שלנו לא גדול, בקצהו האחת יש דלת ש"תקועה" כמו עצם בגרון, אך לא ניתן להורידה או את הקיר שלה שכן זהו קיר תומך. הדלת מובילה למרפסת שירות. מגבלה נוספת היא שאני שף שעובדת מהבית וזקוקה למקסימום שטחי אחסון ומקסימום שטחי עבודה. המעצבת שלנו רקחה תוכנית, שיש בה כמה דברים שמפריעים לי, אבל אשמח לשמוע את דעת חברי הפורום. מה שבעיקר מפריע לי הוא מיקום הכיריים שלא מאפשר לי יותר מדי משטח עבודה לידו המדפים מעל - האם זה בכלל הגיוני לשים מעל מדפים? הם לא מתלכלכים משמן ואדים? חוץ מזה - איפה שמים כל דבר בתכנון הזה? איפה אני מציבה מיקסר שהוא פריט של קבע אצלי? יש לציין שמעל הכיור היא תכננה ארון לייבוש כלים, ושלנו לא יהיה תמי 4, אז צריך גם מקום לקומקום. בקיצור, אני מאוד מוטרדת :unsure: תודה לכם מראש
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בתכנון מטבח 05 מרס 2015 07:24 #2

מוסיפה עוד תמונה, הפעם השרטוט והוא כולל גם את המטבח בחלל בכללי. מקווה שגם זה יעזור. תודה מראש!!
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בתכנון מטבח 05 מרס 2015 15:13 #3

היי ענבר,
בחנתי את התכנית הכללית ואינני יודעת אם רלוונטי עדיין אבל תכנית כללית טובה יותר הייתה מונעת הרבה מהבעיות שאת מציינת.
את כותבת שאת מבשלת מהבית באופן מקצועי אבל משטחי העבודה מאד מצומצמים וגם הקיים הוגבל בשימוש בחומר אחר (בוצ'ר עץ) שהוא פחות פרקטי לעבודה במטבח. גם השימוש בכיריים בקצה לא נוח לעבודה רצופה בגלל שאין די משטח הנחה.
חשבתם על מיקום אחר לטובת כביסה ומזווה גדול במקום המכונות? זה יאפשר פינוי הרבה אחסון מהמטבח עצמו ויצירת משטחי עבודה רחבים ותחושה פחות עמוסה.
גם פינת האוכל בצמוד לשירותים אינה ממוקמת נכון, הייתי שוקלת החלפה עם פינת העבודה וריכוז טוב יותר של אזור האוכל.
במצב הנוכחי ניתן לשפר קצת יותר בשיטת כיבוי שריפות - לתכנן דלת במראה אחיד עם ארונות המטבח הגבוהים, לאחד את חומר משטח חצי האי עם המטבח.
ואכן לא רצויים מדפים מעל הכיריים מהסיבות שציינת.
גם משטחי העבודה המצומצמים, במידה ויהיו תפוסים באופן קבוע על ידי המכשירים יוגבלו עוד יותר.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בתכנון מטבח 05 מרס 2015 16:26 #4

סורנה היקרה, אני מלאת הערצה! תודה על תשובתך המהירה וההתיחסות שלך לכל סעיף.
מודעת היטב לבעיתיות של התכנון ולכן הלבטים. תאמיני לי אם אומר לך שגם המרפסת שירות כוללת חלק מהמטבח באחסון של מקפיא נוסף ועוד ארונית (יום אחד אני אהיה מפורסמת ועשירה ואשכור מטבח משלי שלא יהיה בבית ;) )ומכיוון שאין לאן להעביר את מכונת הכביסה, אנחנו קצת תקועים :( .
את משטח הבוצ'ר אני דרשתי כחלק מהעבודה המקצועית - את אומרת שזה היה נותן מראה פחות עמוס אם הוא היה גם משיש?
לגבי משטחי העבודה - האם זה יעזור אם נאריך את משטח העבודה משמאל לכיריים ונמקם את הכיריים עצמם הכי הכי בקצה, עד כמה שאפשר, או לחלופין נחליף בין הכיריים והכיור? האם זה ייתן משטח עבודה גדול יותר?
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: עזרה בתכנון מטבח 06 מרס 2015 05:56 #5

היי, בשמחה.
בישול מקצועי הוא אינטנסיבי יותר מבישול ואכילה משפחתיים בלבד. אם את לוקחת בחשבון התיישנות של משטח עץ וזה לא מפריע לך (שריטות, כתמים) זה בסדר גמור. אם עץ מלא אז אפשר גם ללטש מידי פעם, פורניר לדעתי לא בא בחשבון.
הכיריים גם כך יותר מידי בקצה, לא ממליצה להצמיד ממש, יהיה מאד לא נוח וגם לא בטיחותי.
אין צורך להחליף בין הכיור לכיריים אבל לפחות להקפיד לפנות את כל המשטחים בין הכיור לכיריים כך שלא יעמדו שם מכשירים שיכבידו ויצמצמו.
אפשר להזיז את המקרר לפינה, כך שניתן יהיה להשקיע אותו (מהצד השני, באזור דלת הכניסה) כך שלא תצפו בצד מקרר בולט ממישור הארונות.
כדאי למקסם את האחסון בחדר הקטן, עד התקרה, גם בארונות צרים בעומק 30, כך יש הרבה שטח מבוזבז בכניסה לחדר ובפינוי הדרך לכניסה שלו.
אפשר לשקול יעוץ עם קונסטרוקטור, אולי תתאפשר פתיחה מלאה של החדר, ללא דלת ועם הסרה של הקיר הקטן הצמוד לדלת. כך ניתן יהיה להשתמש בשתי צלעות לצורך אחסון ולא רק חלק קטנטן של החדר.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

עזרה בתכנון מטבח 04 אוק 2021 06:27 #6

אשמח לעזרה. איפה נכון למקם את מתקן התמי 4 במטבח כזה. בפינת המכשירים חוששת שיהיה פחות נח וגם מצריך תריס פתוח במקום סגור כאשר כל מכשירי החשמל בו
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

עזרה בתכנון מטבח 04 אוק 2021 07:10 #7

היי זהבית, תעלי בבקשה שרטוט במבט על עם מה שקורה סביב המטבח ואנסה לבחון היכן המקום המועדף. זאת בבקשה בשאלה חדשה ולא בשרשור לשאלה של מישהו אחר.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

עזרה בתכנון מטבח 04 אוק 2021 07:19 #8

אין אני מעלה שאלה חדשה… לא מצאתי…
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.165 seconds