שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: שאלות בעקבות קריאת הספר הדיגיטלי והעזרים

שאלות בעקבות קריאת הספר הדיגיטלי והעזרים 30 אפר 2015 17:40 #1

שלום, עמרי.
הספר שלך מעורר התפעלות בהסבריו הברורים והפשוטים וכן גם העזרים. כבר שאבתי רעיונות ועזרה.המון תודות!
כמה שאלות לי: 1. אשמח לקבל התייחסות לסוגי ארונות תחתונים פינתיים לסוגיהם, המידות הנדרשות לכל סוג, ובאיזה מהם האחסון אופטימלי. 2. סוגי משטחי עבודה וריצוף מומלצים הן ברמת קלות הניקוי והתחזוקה והן ברמת החוסן מול כתמים וחום. 3. המיקום שהמלצת לגבי שקעי החשמל של תגאי התנור והמדיח לא מאפשר לשומרי שבת לחבר שעון שבת אליהם. 4. האם יש להרחיק מהדופן האחורי את המקרר/התנור/המיקרו בארונות בילט-אין, וליצור חלל אחורי לארובה?
ד"א ניסיתי לכתוב לך מייל, אך קיבלתי אזהרה מ-Mail.
אשמח לתשובותיך המהירות. תודה. נחמה.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: שאלות בעקבות קריאת הספר הדיגיטלי והעזרים 02 מאי 2015 19:44 #2

הי נחמה,

תודה על הפידבק על הספר והעזרים! שמח שזה עוזר לך :)

1. יש כמה אפשרויות לארונות פינתיים במטבח. הדברים שאנחנו צריכים לשקול הם נוחות, מחיר ונפח אחסון.

אז ככה...

א. ארון פינתי עם מדפים קבועים. היתרון - מחיר נמוך (אין כלל פרזול) ונפח אחסון מקסימלי. החסרון מאוד לא נוח להגיע לחלק הפנימי של הארון.

ב. קרוסלה - יתרון: אפשר להגיע בקלות לכל הדברים והמחיר מעט יותר גבוה מארון עם מדפים קבועים. חסרון - נפח אחסון קטן למדי. יש רק שתי קומות והפינות של הארון הפינתי לא מנוצלות. בנוסף גוזל נפח אחסון מהארונות שלצד הארון הפינתי.

ג. מג'יק קורנר - היתרון: אפשר להגיע לכל הדברים. החסרונות: יקר למדי ונפח אחסון נמוך. גם גוזל נפח אחסון מארון אחד הסמוך לארון פינתי.

.ד ארון פינתי בעל דלת בעלת צירים באמצע (מתקפלת באמצע). היתרון: מחיר נמוך וקל להגיע לכל תוכן הארון כאשר הוא פתוח. החסרון - פחות נוח ממגירות בארונות שלצד הארון הפינתי.

ה. פינה מתה (אי ניצול נפח האחסון מתחת לפינה) - היתרון: הארונות שלצד הארון הפינתי יכולים להיות מגירות עד הסוף - יותר נוח ויותר יפה. החסרון (לכאורה) - נפח אחסון מתחת לפינה לא מנוצל.

אבל...

יש משהו מטעה בפינה המתה. כי אם תעשי את החישוב, תגלי שנפח האחסון שאת מרוויחה מהארונות שלצד הפינה המתה, שווים ערך לנפח אחסון של קרוסלה או של מגי'ק קורנר.

כלומר, אם את רק מאריכה מעט את המגירות שליד הארון הפינתי (אם יש כאלה), לא תהיה לך תוספת תשלום ונפח האחסון יהיה כמו של קרוסלה או מגי'ק קורנר וגם הנוחות תיהיה טובה יותר מאשר מג'יק קורנר (או בשמו האחר - למאנס) או קרוסלה.

בשורה התחתונה - אם את יכולה לעשות פינה מתה ולהאריך את המגירות שלצד הארון הפינתי אז אני חושב שזאת האופציה העדיפה בשקלול נוחות, מחיר ונפח אחסון.

2. משטחי עבודה במטבח:

אפשר לחלק לשלוש קטגוריות עיקריות: קוורץ סינטטי כמו אבן קיסר, גרניט, חומרים אקריליים כמו קוריאן.

היתרון של אבן קיסר הוא לרוב המחיר והיכולת לבחור משטח חלק וללא טקסטורה. מצד שני על אבן קיסר לא ניתן להניח דברים חמים ולא ניתן לחתוך עליו דברים.

גרניט - מבחינת המחיר הוא כמו סקלת המחיר הבינונית של אבן קיסר (באמצע בין היקר ביותר לזול ביותר של אבן קיסר). לגרניט יש טקסטורה מאוד מובחנת ואין אפשרות למשטח חלק. היתרון הוא העמידות הגבוה. מדובר באבן טבעית שאפשר להניח עליה דברים חמים ולחתוך על המשטח ישירות עם סכין (אבל מקהה את הסכין).

קוריאן - היתרון המרכזי הוא המראה המודרני והאפשרות לעשות כיור אינטגרלי אמיתי - מאוד יפה ומאוד קל לניקוי. מצד שני המחיר שלו לא זול וצריך מעט לשמור על המשטח בדומה לאבן קיסר (חיתוך והנחת דברים חמים).

יש עוד כמה אפשרויות ואולי עוד כמה פרטים לגבי משטחי עבודה במטבח בקישור הבא...

kitchen-guide.co.il/%D7%A9%D7%99%D7%A9-%...9E%D7%98%D7%91%D7%97

3. צודקת - לא לקחתי את העניין הזה בחשבון.

4. מיקרו ותנור בילטאין לא צריכים ארובה. פינוי החום של תנור בילטאין הוא מהחלק הקדמי שלו (בדרך כלל בחלק העליון של דלת התנור). אם תעמדי מול תנור בילטאין עובד תרגישי אוויר חם יוצא מהחלק העליון של הדלת שלו.

מקרר צריך להיות מורחק מהקיר במידה מסוימת לפי הוראות היצרן כדי לאפשר מעט אוורור ופינוי חום.

תודה על ההתראה לגבי הבעיה במייל. סידרתי את העניין הזה. זה כבר קרה לפני כחודשיים ופתאום הופיע שוב. בכל מקרה העניין סודר.

מקווה שזה עוזר :)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.150 seconds