שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: תכנון מדיח

תכנון מדיח 07 מאי 2015 20:13 #1

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מדיח 07 מאי 2015 20:19 #2

רציתי לשאול לגבי תכנון שלי למטבח
אורך 5.5 מטר ורוחב 2.35
ליד המקרר יש מדיח (60 ס"מ) שני כיורים (60*2)
שיש (40 ס"מ) כיריים (55 בערך) ושוב מרווח עד הקיר של (60+40 ס"מ)
רציתי לשאול: 1. האם זה מפריע שיחידת הבילט אין לא סמוכה לשיש אלא המקרר?
2. הפינה של השיש באורך 2.35 השארתי פתוח (ללא ארונות לגובה או יחידת בילט אין) כי זה פונה לכיוון הסלון שאורכו 4 מטר ורציתי להשאיר חלל ריק כדי לתת תחושה של רווח בבית, האם גם אתם חושבים כך?
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מדיח 08 מאי 2015 00:47 #3

• שימעת
  • שימעת's Avatar
  • תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
הי חיה
כמה דברים לגבי החלוקה:
1. גם מקרר וגם תנור דורשים משטח הנחה קרוב. אין פה עניין של מפריע, נכון או לא נכון - ההגיון שלי אומר שהדרך מהתנור למשטח צריכה להיות קצרה יותר מאשר מהמקרר למשטח, כיוון שמהתנור מוציאים דברים לוהטים שיכולים לגרום לנזק אם מחזיקים אותם הרבה זמן, בעוד שדברים קרים לא ממש... אז זה פשוט דבר שצריך לקחת בחשבון - ולהחליט מה נראה לך הכי מתאים.
גם מבחינת הנגרות - לדעתי זה יראה טוב יותר אם תהיה המשכיות בין הארונות, מאשר יחידת בילט אין "לא קשורה".
2. אני מבינה שמיקמתם את כל הפונקציות על הקיר הארוך כדי להשאיר את החלק הקצר "נקי" כי הוא פונה לסלון. לא לגמרי ברור לי היכן הוא פונה לסלון, האם הקיר בהדמייה לא נכון? האם הדופן הצידית שלו פונה לסלון?
בכל מקרה, אני מסכימה עם הבחירה לא למקם ארונות עליונים בצד זה, זה אכן "מאוורר" יותר, ולא סגור.
עם זאת, משטח העבודה בין הכיור לכיריים (שהוא המשטח העיקרי בד"כ) צר מדי. מומלץ לעשות את המשטח בין הכיור לכיריים ברוחב מינימלי של 80, ועדיף 90-120. המטבח די גדול ומרווח ואין סיבה "להתקמצן" על משטח העבודה.
הייתי בוחנת מחדש את הסידור של הפונקציות, אולי מעבירה את הכיריים לחלק הניצב של המטבח או לפחות מרחיקה אותם מהכיור את אותם 40 ס"מ שנשארו עד הפינה.
שימי לב שגם מבחינת אחסון הסידור הנוכחי מאוד מגביל, האם אתם עושים מגירות או דלתות?
אם מגירות - שני ארונות ברוחב 40 ס"מ (משני צידי הכיריים) יקרים יותר (פרזול כפול) ומאחסנים הרבה פחות (כ15%) מאשר ארון אחד ברוחב 80.
אחרון חביב - האם רצף העבודה בסידור הנוכחי של המטבח הגיוני עבורכם? נסו לדמיין את ההתנהלות בהכנת ארוחה, לדעתי תגלו שאתם מתרוצצים הרבה יותר ממה שצריך.
אני ממליצה בחום להיכנס לאתר של בלורן ולקרוא על שיטת ה"דינמיק ספייס" וחלוקה לאזורי עבודה במטבח. אני חושבת שזה יבהיר לכם הכל בצורה הטובה ביותר.

אם משהו לא ברור או שיש לך שאלות נוספות את מוזנת לשאול.
שימעת יהב
תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מדיח 08 מאי 2015 00:59 #4

• שימעת
  • שימעת's Avatar
לגבי מיקום הכיריים ליד החלון -
בדרך כלל עדיף שלא למקם כיריים ליד החלון בגלל עניין של ניקיון ובגלל רוחות -
במקרה שלכם הכיריים לא צמודים לחלון כך שזה פחות קריטי.

לגבי דלפק -
לא לגמרי ברור לי למה הכוונה ב"דלפק נע על ציר מעל השיש".
יש פתרונות בדמות דלפק נשלף, שיושב במקום מגירה עליונה. יש כל מיני פטנטים, העלויות בהתאם. אני לא יודעת לתת לך הרבה יותר מידע עליהם - מומלץ לבדוק מול החברות.
שימעת יהב
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מדיח 09 מאי 2015 20:11 #5

שלום שימעת,
תודה רבה על ההסבר המפורט.
כדי להסביר יותר את כוונתי השתמשתי בתוכנה חינמית לתכנון הבית ואני מצרפת את שרטוט חדש לאור הארותייך
רציתי לשאול כמה שאלות:
1. לגבי שינוי מיקום הכיריים לחלק הניצב שאורכו עד הקיר הגובל עם הסלון הוא 2.35 מטר
(יש שם חלון פינתי ברוחב 120 ס"מ) .
אם הכיריים יהיו בחלקם חופפים מתחת לחלון , האם זה אפשרי? כי לפי מה שקראתי בהסברכם בפורום, עדיף שלא יהיו כיריים מתחת חלון, אז עד כמה חפיפה מומלצת אם בכלל? וכמה מרווח כדאי להשאיר בין הכיריים לקצה השיש הפונה לסלון?
2. לגבי הפינה , אני מתלבטת אם לעשות מג'יק או שתי דלתות עם מדפים או קרוסלה, מה עדיף מבין השלושה?

תודה רבה מראש

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מדיח 10 מאי 2015 13:42 #6

• שימעת
  • שימעת's Avatar
הי חיה,
השאלות שאת שואלת טובות ונכנסות כבר לעומק תכנון המטבח. ישנם נתונים נוספים שמשפיעים על ההחלטות ובייחוד על מיקום הכיריים והם כמה ואילו מקומות אחסון נדרשים לך, מי גר בבית ומשתמש במטבח, ועוד. אעשה מאמץ לענות לך, או לפחות לתת לך נקודות נוספות למחשבה.
נתחיל מפינת הישיבה - ממה שנראה פינת האוכל קרובה מאוד למטבח. מדוע נדרשת לכם גם פינת ישיבה במטבח? ויתור על הדלפק ייתן קצת יותר אוויר לסלון.
האם יש ילדים בבית? צריכה להיות מחשבה על נושא הבטיחות כאשר ממקמים את הכיריים בחלק הקצר, בין אם יושבים ליד הדלפק או במקרה של ויתור על הדלפק מיקום הכיריים קרוב יחסית לקצה. בכל מקרה יש להשאיר מינימום 40 סמ לצד הכיריים עד לקצה המשטח.
לגבי החלון, אמנם עדיף כמה שפחות חפיפה, אך יש לקחת בחשבון גם את נושא חלוקת הארונות, והאחסון הדרוש לכם.
כדאי לבדוק לפני מיקום הכיריים איך תרצו לחלק את האורך הנותר של הצלע הזאת -
2.35-60-60=1.15
כנ"ל לגבי מיקום הכיורים והחלוקה לארונות בצלע הארוכה.
אם תנצלו את הפינה לארון יש להחסיר גם את המרחק הנדרש לארון הפינתי. במקרה כזה הייתי מצמידה את הכיריים לארון הפינתי ומגירות ברוחב שנשאר מימין לכיריים.

יש לקחת בחשבון גם את תכנון משולש העבודה - המרחקים בין המקרר לכיורים לכיריים: כל צלע במשולש צריכה להיות בין 1.2 ל2.7, וסכום הצלעות צריך להיות קטן מ8 מ'.
ייתכן שתגלו שעדיף לכם בכל זאת למקם את הכיריים על הצלע הארוכה (כל עוד משטח העבודה בין הכיור לכיריים יהיה סביר)

לגבי פתרונות לפינה -
הפתרון הכי חסכוני בכסף ובשטח אחסון הוא ביטול הפינה לחלוטין.
מבין הפתרונות שרשמת מדפים יהיו הכי זולים ועם שטח אחסון הגדול ביותר, אך פחות נוחים לשימוש.
מג'יק וקרוסלה נוחים יותר, בזבזנים יותר בשטח אחסון ויקרים יותר.

כמו שאת רואה יש הרבה נתונים לקחת בחשבון...
שימעת יהב
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מדיח 10 מאי 2015 14:20 #7

וואו שימעת ,אכן הרבה נתונים..
אני כבר מתוסכלת
לא משנה כמה אקרא, תמיד איפה שהיא תצוץ בעיה, כנראה שאין מטבח מושלם...

אנו משפחה עם 4 ילדים, רציתי פינת אוכל קטנה סמוך למטבח ולא להשתמש בפינת האוכל הגדולה.
חשוב לי כמה שיותר מקומות אחסון במטבח כך שאני חושבת על ארונות מעל המקרר והבילט אין אבל יש הגבלה כי בקצה המטבח יש חלון ולא אוכל להמשיך קו ארונות עד הקצה.

לגבי הסברך , לא הבנתי למה צריכה להיות בעיה של חלוקת השטח מתחת לכיריים, הכיריים לא מונעות שום בעיה של מגירות תחתיהן לא?
כמו כן, לא הבנתי מה הכוונה בדברייך להצמדת הכיריים לארון הפינתי? האם התכוונת שהכיריים יהיה על הצלע הארוכה של המטבח במרחק של 60 ס"מ מהחלון? ואז הכיריים הם הכי צמודות לארון הפינתי? האם אין בזה בעיה מבחינת נוחות שהכיריים נמצאות על הפינה? וכן האם מרחק כזה מהחלון לא מפריע? (בהנחה שהשארתי מרחק של כ-80 ס"מ משמאל לכיריים עבור הכיורים).

תודה רבה מראש על תשובותיך
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: תכנון מדיח 10 מאי 2015 15:13 #8

• שימעת
  • שימעת's Avatar
אני מציעה שתתקשרי אלי, יהיה קל יותר להבהיר.
אין צורך להיות מתוסכלים, מטבח משרת אותנו הרבה שנים ואין פסול בלהשקיע את הזמן הדרוש בתכנון נכון, שיענה על כל הצרכים.
עדיף לעלות על הבעיות לפני ולא תוך כדי השימוש במטבח.
את מוזמנת להתקשר מחר בין 12-15:00 054-7737033
שימעת יהב
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.171 seconds