שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: משוב על תכנון מטבח

משוב על תכנון מטבח 03 מאי 2016 14:09 #1

ראשית ברצוני לומר שהאתר מצויין והייעוצים בפורום מקצועיים ויסודיים, ולכן אני מרבה להיכנס אליו. עכשיו תורי להתייעץ :) נכנסנו לבית חדש, צירפתי את תוכנית המטבח. וויתרנו על קיר ארונות גבוהים ,המטבח בנוי עם ארונות נמוכים בכל היקף הקיר ותנור משולב ביחידת בילט אין תחתונה. כאשר החלוקה היא לשלוש מגרות 15 60 60
ההתלבטויות:
לגבי הארון מתחת לכיור-(מצורף שרטוט)
כיור כפול 90 ס"מ עם מגרה נשלפת מתחת לכיור ומגירת דמה עליונה. ואז בזמן ששוטפים כלים אי אפשר לפתוח את הארון וגם כבד מדי. לדבר המעצבת ארון בשתי דלתות של 45 פחות משתלב עם העיצוב ופוגע באחידות במטבח. מה דעתך? אם אכן פוגע באחידות אז מקסימום נשים פח חיצוני.
האי -
משטח שיש עם ובוצ"ר עץ בגובה שולחן אוכל- איך זה נראה לך מבחינת פורפורציה ומידות? באי יהיו מגרות עמוקות למוצרי חשמל. אנחנו אוהבים אי מרובע ופחות מלבן.
מיקום הכיריים-
ממוקמות מימין לחלון, קרוב לסוף השיש. האם עדיף להעביר את יחידת עגלת התבלינים לפינה ולאחריה מתחת לחלון את הכיריים מה שיאפשר משטח פנוי מול הקיר ולשים מיקרוגל או טוסטר אובן ואף מדף? אנחנו לא רואים בתוכנית מקום טוב יותר למיקרו.
כמו כן מתלבטים לגבי מיקום התנור מתחת לכיריים (התנור יחמם את מי שמבשל בזמן שדולק)
לגבי מזווה-
המטבח בנוי מיחידות נמוכות . כך שמדובר במזווה תחתון שיהיה ביחידת ארונות משמאל לכיריים. כרגע מזווה בנוי כמו יתר היחידות במטבח. כלומר 15 30 30 האם כדאי לשנות ליחידת סלסלאות ממתכת צמודה לחזית הארון ונעה החוצה עם הפתיחה, או לארון עם דלת נפתחת ושלושה מגירות נשלפות עם חלוקה 15 ושלוש מגרות של 20 ס"מ.

תודה מראש! נשמח מאוד לחוות דעתך
יש להתחבר כדי להגיב.

משוב על תכנון מטבח 04 מאי 2016 16:59 #2

• שימעת
  • שימעת's Avatar
  • תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
הי יולי
1. לגבי מגירת הכיור שתי הטענות נכונות. אתם צריכים להחליט על סדרי עדיפויות של פרקטיקה לעומת מראה.
אגב, אני לאחרונה נוטה לתכנן (כשאפשר מבחינת השטח) עגלה נפרדת עבור הפח, כך כשעומדים מול הכיור אפשר לפתוח אותו מהצד...
כמה הערות:
בגלל הבחירה למקם את הכיור במרכז החלון, זה מגדיר ומגביל את שאר גדלי היחידות בדופן זו של המטבח, וכרגע אין ממש סימטריה ואחידות ממילא, כי כל חזית בגודל שונה.
הכיור לא תמיד חייב להיות במרכז החלון, לפעמים המחיר של זה גבוה מדי... מנסים ליצור סימטריה בין החלון לכיור אך זה מוביל לחלוקה לא סימטרית של היחידות.
עגלת הבקבוקים שלכם מאוד צרה - אמנם קיימים מתקנים ברוחב 25 אך הם לא מאוד פרקטיים.
מכיוון שכך ומכיוון שאני לא רואה ברחבי המטבח מקום טוב אחר לפח, ייתכן שכדאי לכם לבדוק אופציה של ויתור על יחידת מגירות אחת לטובת הגדלת יחידת המגירות הימנית, העברת המדיח מימין לכיור, ויצירה של עגלת פח ועגלת בקבוקים ברוחב שווה, תוך יצירת מידות ופרופורציות אחידות יותר בחלוקה. (זה בתנאי שיש לכם מספיק חומרי ניקוי וחפצים אחרים לאחסן בארון הכיור. ארון ברוחב 90 זה הרבה מאוד נפח, וחבל לבזבז את הנפח הזה סתם.)
שימעת יהב
תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.

משוב על תכנון מטבח 04 מאי 2016 20:23 #3

הי שימעת.
תודה על תשובתך. האם תוכלי להתייחס ליתר ההערות
יש להתחבר כדי להגיב.

משוב על תכנון מטבח 04 מאי 2016 22:23 #4

• שימעת
  • שימעת's Avatar
  • תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
כן בוודאי, שיחת טלפון הסיחה את דעתי באמצע התשובה ושלחתי בלי לסיים :)

לגבי שולחן האוכל - צריך לשים לב שמבחינת עומק לרגליים צריך להיות בכל צד 45 ס"מ, אם רוחב השולחן הוא 100 ועובי הרגל הוא עד 10 אז זה בסדר,
אבל במושב הניצב אין מספיק מרווח. כמו כן מבחינת רוחב מושב עבור כל אדם צריך 60 ס"מ, וכאשר יש מושבים בניצב זה לזה צריך להוסיף כ15 ס"מ לכל צלע.
כלומר, גודל הפלטה של שולחן האוכל עבור 5 אנשים צריכה להיות לפחות 135X100.
נראה שיש שם מספיק מרווח בין השולחן לבין הקיר ממול על מנת להאריך את הפלטה.
אני מבינה שאתם מעדיפים ריבוע על פני מלבן, אך זה לא מספיק מקום להושבת 5 אנשים. אתם יכולים להחליט להגדיל את כל הריבוע ל135X135, כך שהוא חורג מגבולות האי, אך מבלי לראות תכנית כללית של הבית אני לא יכולה לומר אם זה משהו שמתאים.

לגבי הכיריים ועגלת הבקבוקים - לא צירפת חזית עם מידות של הצלע הזאת, עכשיו אני שמה לב שגם בצד הזה יש את עגלת הבקבוקים הצרה.
אלו מתקנים מאוד יקרים ולא פרקטים, חבל להשתמש בשניים כאלה. בהמשך לתשובה הקודמת שלי כדאי לנסות למצוא חלוקה אחרת שתעבוד טוב יותר.

עבור כיריים רצוי שיהיו משטחי הנחה פנויים משני צדי הכיריים, ברוחב של 30-40 ס"מ לפחות.
כך שהייתי אולי מעבירה את הכיריים שמאלה ולו מסיבה זו, אך לא על מנת למקם טוסטר אובן/מיקרו - המשטח צריך להישאר פנוי.
מיקרוגל ניתן למקם על גבי מדף בגובה של לא יותר מ135 מהרצפה. טוסטר אובן - אם אתם רוכשים תנור חדש יש היום תנורים טובים שמתחממים מהר ומייתרים את הצורך בטוסטר אובן בנוסף.
צריך לקחת בחשבון את עניין הכיריים מתחת לחלון - חלון הרבה יותר קשה לנקות מאשר חיפוי קיר, ולא ניתן לפתוח את החלון בזמן הבישול כי זה עלול לכבות את הלהבה.
גם כאן, אתם צריכים להחליט על סדרי עדיפויות...

לגבי התנור זה נכון, השאלה כמה באמת אתם אופים ומבשלים במקביל. ניתן למקם את התנור מצד הכיריים ומגירות מתחת לכיריים, אך לא הייתי ממקמת תנור בפינה, זה לא כ"כ נוח.
לא הייתי ממקמת מזווה בצמוד לתנור כי זו סביבה חמה יותר.
בהחלט הייתי ממליצה על דלת עם 4 נשלפים פנימיים, בדרך כלל מספיקה מגירה אחת גבוהה (לקופסאות קורנפלקס וכו') בגובה של 25-30 ס"מ (תלוי מה אתם מחזיקים) ו3 מגירות נוספות בחלוקה שווה של מה שנשאר.
וודא שאכן כל מה שאתם רוצים לאחסן ודורש גובה נכנס בגובה זה.

אני חושבת לאור כל השאלות שנדרשת לכם חשיבה נוספת לגבי החלוקות, החלוקה הנוכחית לא אופטימלית ולמעשה גם מייקרת את המטבח (כל המתקנים הנשלפים למיניהם). צריך לעשות קצת fine tuning.
שימעת יהב
תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.146 seconds