שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי
  • דף:
  • 1
  • 2

נושא: מטבח לא קל

מטבח לא קל 13 מרס 2018 00:26 #1

שלום לכם,
רכשתי דירה (על הנייר) ואני בשלב תכנון המטבח.
בתמונה ניתן לראות את הקיר שהוספתי באדום כדי ליצור מקום נוסף לאחסון (יחידת הביטאין).
מה דעתכם על צורת המטבח?
חשבתי לעשות אי על גלגלים (עם מעצור כמובן) בגודל של 130/90, עם ישיבה. על גלגלים ולא קבוע מכיוון שהוא ממוקם בסמוך לויטרינה. מה דעתכם על הפתרון?
אשמח לשמוע גם דעה על החזית והחלוקות של הפונקציות.
תודה רבה, גילה.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

מטבח לא קל 13 מרס 2018 11:34 #2

היי גילה, האופציה של גלגלים ניראית לכאורה נגישה לתזוזה אך בפועל יש לכם פריט גדול שם וסביר שלא יזוז. המטבח עצמו ושטח הדירה בכלל ניראה מאתגר, כזה הדורש תכנון מאד מדוייק כדי למצות את הפוטנציאל שלו. אני ממליצה בחום להעזר במעצבת לתכנון נכון בטרם בניה. הייתי מתחילה לבחון אופציה של מטבח מקבילים שהוא קלאסי לניצול שטח ללא איבוד פינה, ומשם להעמדת ריהוט נכונה לפינת האוכל והסלון, דגש על חיבור חוץ ופנים ואשליית מרחב בחלקים הצרים.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

מטבח לא קל 13 מרס 2018 13:11 #3

סורנה , תודה רבה על התגובה המהירה.
כתבת שכדאי לי להיעזר במעצבת, אז הנה - אני אדריכלית בעצמי :)
בחנתי הרבה אפשרויות , ביניהן גם מטבח בקווים מקבילים. בכל אופציה מאלו שבחנתי שילמתי איזשהו מחיר. האופציה האחרונה, זו שהצגתי נראתה לי הכי סבירה.
ועדיין, אני לא שלמה איתה לגמרי, בעיקר בגלל האי. האם לא ניתן לייצר אי על גלגלים שיזוז?
האם זה לא תלוי תכולה ומשטח עליון? חשבתי לאחסן בו קופסאות מפלסטיק , סכום וכו', ולהשתמש במשטח מבוצ'ר ולא שיש.
מצרפת כמה אפשרויות שנבחנו בעבר
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

מטבח לא קל 13 מרס 2018 22:10 #4

אהה, או קיי! את צודקת לגבי האופציות האחרות, פשרות קשות מידי.
הייתי מפתחת את האופציה המעודפת, אך לא בכיוון של אי נייד (וכוונתי היא לא רק שבעייתי להזיז פיזית אלא שאין אופציות מועדפות למיקום, לאן יזוז ומה תשיגי בכך?)
אלא פיתוח דלפק המוצמד לרהיט קיר הטלויזיה, לייצר שם איזו המשכיות בשפה של הרהיט
שימשיך לדלפק אחסון חלקי\ישיבה מצומצמת יותר, לתחושתי ישפר את תחושת המרחב בחדר. ואם יש אפשרות לקחת מעט מחדר השינה יחד עם החדרון שם, פותח עוד אפשרויות, מניחה שבדקת. בהצלחה עם האתגר!
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

מטבח לא קל 13 מרס 2018 22:45 #5

היי סורנה :) שוב תודה רבה על ההתייחסות.
האם לדעתך אופציה זו עדיפה? אני ממש מתלבטת, בעיקר בגלל המקרר ה"כלוא"...
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

מטבח לא קל 14 מרס 2018 16:51 #6

בעיני, בהחלט כן, מיקום המקרר לא נראה לי בעייתי. מה שכן הייתי מוותרת על 4 מקומות ישיבה שכן שולחן האוכל קרוב, אולי מרחיבה ומאפשרת רק 2 מקומות ישיבה בצלע הצרה.
וגם, לא כדאי להצמיד כך את הכיריים לקיר, יהיה לא נוח.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

מטבח לא קל 14 מרס 2018 19:09 #7

באמת זו היתה ההתלבטות שעלתה לגמר... חשבתי שהפתיחה של המקרר תוגבל ב 90 מעלות משני צידיה אבל כנראה שזה לא נורא כמו שחשבתי. לגבי המיקום הכיריים- המיקום מוגבל בגלל הקירבה לאזור המים בכיור. באופציה זו גם יש לי פחות מקומות אחסון כי אין לי את היחידה הגבוהה, אבל אני מרוויחה ויטרינה חופשית.
ממשיכה להתלבט
יש להתחבר כדי להגיב.

מטבח לא קל 14 מרס 2018 23:01 #8

העמוד הזה שם מאד מגביל. יש לי עוד רעיון, תבדקי בשרטוט אם עובד - מה דעתך על קו מטבח אחד בהמשך למקרר, לתוך החדרון שם ובנוסף קו מקביל לו, חצי אי, משהו כזה? נראה לי שעשוי לתת הרבה יתרונות.
קבצים מצורפים:
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

מטבח לא קל 15 מרס 2018 00:29 #9

מה דעתך?
נראה תכנון טוב ותודה על הרעיון היצירתי!
במקרה הזה אני מפסידה חדרון שייעדתי לאיחסון כללי , ואנחנו יודעים שבכל בית נחוץ כזה, והרבה... במיוחד כשאין מחסן בדירה.
גם מפריע לי המרווח של 100 ס"מ. האם הוא מספיק להתניידות?
כמובן שאצטרך לדבר עם הקבלן לגבי הסטה של צינור הביוב... ויכול להיות שהתכנון הזה יפול על זה לצערי.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

מטבח לא קל 15 מרס 2018 07:16 #10

זה מצויין! אפשר לגנוב 10 ס"מ מעומק האי לטובת המעבר. ותשמעי, יש לי המון ניסיון עם שינויים בדירות קבלן וגם בתכנון יצירתי של דירות עירוניות קטנות עם הרבה אילוצים...אז עוד כמה טיפים:
- אין שום בעיה עם העברת צינור ביוב מטבח, 2 צול זה קליל, וזה לא מרחק גדול. שירותים שהם 4 צול יותר מורכב. אפשר גם לעבוד עם מיקום כיור קרוב יותר למקור.
- בדירות קטנות כדאי לנצל את הגובה לאחסון, יש לך אופציה לשחק עם המיקומים במטבח במבנה הזה, למשל למקם בצלע בחדרון מקרר וארון גבוה עד התקרה, למקם ארון גבוה מצד הסלון בסמוך למקרר. אפשר לעשות משהו נאה או כזה שמשתלב עם הקיר ולא מורגש, לשיקולך. להוסיף אחסון באיזור פינת האוכל, יש אופציות.
ואם תרצי עזרה יותר מקצועית, בשמחה, כבר יצא לי לעבוד עם אדריכליות מנוסות בתחומן שאין להם את הסבלנות או הגישה לקטנות של הפנים.. בהצלחה רבה!
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.
  • דף:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.164 seconds