שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: מטבח במקום שני חדרים

מטבח במקום שני חדרים 08 אוק 2018 21:08 #1

שלום

אני מנסה לעזור לקרוב משפחה להגדיל את שטח המטבח בדירה חדשה בבניה, ע"י הצרחה בין מקום המטבח המקורי לבין שני חדרי שינה שסמוכים לסלון, תוך ויתור על אחד מחדרי השינה ועל חדר רחצה שלישי.

אני מצרף את טיוטת התוכנית המוצעת, וכן תוכנית מקורית של דירה שבנויה כתמונת ראי לדירה המדוברת. (לצערי אין ברשותי תוכנית מקורית של הדירה עצמה.)

רציתי לשאול שתי שאלות - אחת כללית ואחת ספציפית:

א. האם התכנון הגיוני? האם הוא יתקבל יפה? האם מנצל בצורה טובה את החלל?
אני לא מגיע מתחום העיצוב, ואת הידע המועט שיש לי בתחום רכשתי בעיקר ממסע תכנון המטבח הפרטי שלי ומשיטוט פה בפורום הבאמת מוצלח ומהנה הזה, על כן אשמח מאוד לשמוע כל הצעה או הערה - כללית או נקודתית - לגבי התכנון המוצע כאן.

ב. החלונות בחדרים מחולקים לשני חלקים - חלק קבוע שמתחיל 15 ס"מ מהרצפה, וחלק נפתח (כנף על כנף) שמתחיל בגובה 1.15 מ' מהרצפה. השאלה היא איך דואגים שלא יחלחלו מים בין החלונות לבין ארונות המטבח שצמודים להם, ובעיקר באיזור שמאחורי הכיורים.

תודה רבה-רבה!
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

מטבח במקום שני חדרים 10 אוק 2018 21:05 #2

אני מניח שגם האופציה שצירפתי עכשיו אפשרית, עם יתרונות וחסרונות משלה, ובעיקר:
אי ביטול הפתח שבין קירות המגן של הממ"ד, והאפשרות לארונות עליונים בקיר הכיורים, מול הצמדת הכיורים, שמשמעותה משטח רק מצד אחד של כל כיור, ואי קיום משטח עבודה בין הכיריים לכיור הרחוק יותר.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

מטבח במקום שני חדרים 12 אוק 2018 11:08 #3

היי רבע, זה מאד יפה מצידך לנסות לעזור, אבל לדעתי החד משמעית העזרה הטובה ביותר שתוכל לתת לקרובים היא להמליץ להם לגשת לאיש מקצוע שיציע אופציות מקצועיות טובות ונכונות לאחר היכרות עם הצרכים וסדרי עדיפויות של הדיירים.
קווי השרטוט שלך לא נכונים בכל כך הרבה רמות של תפיסת חלל, תחושת מרחב, התנהלות פונקציונלית במטבח, התייחסות לחללים מסביב למטבח, קצרה היריעה... לא מדובר כאן על תיקונים קטנים, יש למחוק הכל ולהתחיל מחדש באופן מקצועי!!
מזכירה שמדובר בנכס היקר ביותר שלהם, ובנכס הזה, מדובר בחדר הכי מתוכנן ויקר בבית וגם הכי שימושי, כל ההשקעה הזו תהיה לשווא, במקומך הייתי נמנעת לקחת אחריות על כך.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

מטבח במקום שני חדרים 14 אוק 2018 16:44 #4

שבוע טוב סורנה, ותודה רבה על התגובה הכנה. ניכר שאת באמת רוצה למנוע את עוגמת הנפש והתוצאות הבלתי רצויות (וכנראה גם בלתי נמנעות) שמביא עימו תכנון לא מקצועי..

אז קודם כל אל דאגה, את התכנון ה"אמיתי" יעשו אנשי מקצוע אמיתיים. תוכניות אלה הן סוג של בדיקת היתכנות לגבי השינוי הכללי, שלגביו אשמח מאוד לשמוע את דעתך, מבלי צורך להתייחס לפרטים של תוכנית כזאת או אחרת:

אם היית נדרשת למטבח גדול בחלל נפרד מזה של הסלון, שהיו רצוי שיהיו בו פינת ישיבה, שני כיורים נוחים, משטחי עבודה כפולים משמעותיים, מזווה גדול, מקפיא, שני מקררים (לפחות..) וגם מטבחון נסתר לפסח, היית ממקמת אותו באיזור זה של הדירה, למרות המגבלות שמציבים בו הקולטן, קירות המגן של הממ"ד והחלונות שבנויים כמעט לכל גובה הקיר?

ושוב, תודה רבה!
יש להתחבר כדי להגיב.

מטבח במקום שני חדרים 14 אוק 2018 17:55 #5

שבוע טוב, שמחה על תגובתך, לפעמים אנשים נקשרים לקוים המשורטטים... וביקורת לא תמיד מתקבלת בברכה והבנה.
לשאלתך, כן, המיקום הכללי מצויין לחלל, בהנחה כמובן שלא נחוץ חדר נוסף.
אפשר לתכנן באיזור מטבח מצויין, לבחון את כל הדרישות הרבות ע"פ סדר עדיפות ולהציע אופציות טובות עם כמה שפחות פשרות. למשל - מטבחון לשבוע בשנה, אם זו דרישה חד משמעית ונחרצת או שניתן להתפשר בה, בהתאם לדרישות של הדיירים.
העבודה עם הנתונים הקבועים כמובן, כמו בכל דירת קבלן או דירה בשיפוץ, וחלונות לרוב
הם בטח לא מטרד, יש מה לעשות איתם.
לא הייתי מוותרת גם על טיפול באיזור חדר הרחצה ופינת האוכל, כלומר כל האיזור הציבורי של הבית דורש מהפכה תכנונית כדי להפיק ממנו את הפוטנציאל הטוב וגם ליצר בית נעים ותחושת מרחב טובה. בהצלחה!
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

מטבח במקום שני חדרים 14 אוק 2018 18:12 #6

עכשיו באמת סיקרנת אותי:)

מה היית ממליצה לעשות עם חדר הרחצה ופינת האוכל?
יש להתחבר כדי להגיב.

מטבח במקום שני חדרים 15 אוק 2018 17:49 #7

אין לי המלצה ספציפית, רק לא אוהבת את המרחק של שולחן האוכל מהמטבח, את העמדת הריהוט בסלון, חדר השירות בהמשך לאמבטיה.
צריך לבחון זאת בשרטוט באופן מקצועי, גם ביחס למבנה מטבח רצוי.
וכלל מנחה, תכנון מטבח מחייב התייחסות רצינית לסביבה שלו, יש לראות את החלל כולו
ואת ההתנהלות של בני הבית בכל השטח הציבורי.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.177 seconds