שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: חומר לאקה בחברת סמל

חומר לאקה בחברת סמל 14 אוק 2018 08:59 #1

שלום,
חתמנו חוזה עם חברת סמל מטבחים.
אנו מבינים שמבחינת איכות הארונות, פרזול, וחזיתות הם מספר 1 או נגיד ברמה מאוד גבוהה עם סטנדרטים גבוהים.
ההתלבטות שלנו מתייחסת על הדלתות.
אשתי רוצה מטבח מבריק. כך שזה דיי פוסל מטבח מפורמייקה.
גם בסמל הם דחו את הרעיון מלעשות מטבח מפורמייקה ("לא נכבד את חברת סמל...."). גם אשתי לא כל כך אוהבת.
הפתרון שהציעו לנו הוא חומר לאקה
ופה מתחילה ההתלבטות.
ישנם 2 שיטות ללאקה.
1/ לאקה כמין spray כמו ששמים על מכוניות - ייצור בארץ. וזה נראה ממש בסדר גמור והברק מחזיק היטיב.
2/ לאקה ששמים בספרד (שהוא יותר זול מאשר הלאקה שעושים בארץ) ובמקרה זה אנו לא יודעים מה לחשוב.

החשד שלנו הוא שהם נותנים רק שנה אחראיות על הדלתות הללו ?!

אשמח לקבל המלצות/ביקורת/דעות על החומר הלאקה שמיוצר החוץ לארץ שחברת סמל משתמש בו.

להבנתי שיטה זו יצאה ב 2016 ויכול להיות שאז חומר הלאקה המיוצר בספרד היה עדיין בתחילתו, אולי כיום שיטה זו עבודת מצוין ? אולי לא ?

יש לנו המון התלבטויות בנושא.

תודה רבה.

משפחת כהן.
יש להתחבר כדי להגיב.

חומר לאקה בחברת סמל 14 אוק 2018 16:56 #2

• שימעת
  • שימעת's Avatar
  • תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
הי כהן
אין להשוות בין עמידות של פורמייקה לעמידות של צבע.
נקדים ונאמר ש(על סמך ההסבר שניתן לי על ידי מעצבת בחברה) הלק של סמל זה למעשה צבע, כאשר בניגוד לצביעה מלאה של חזית (הצביעה בארץ) המוצר הספרדי למיטב זכרוני מגיע בפלטות צבועות מראש (מה שמוזיל את המוצר ביחס לצביעה) שנחתכות בייצור ומקבלות קנטים.
אבל עדיין בשני המקרים מדובר בצבע - פחות עמיד לשריטות, למכות, יותר רגיש לחומרי ניקוי...
ההבדל ביניהם הוא בשיטת הייצור שמאפשרת לשלם פחות על המוצר הספרדי.
תבדקו מה כוללת האחריות ומה הוראות התחזוקה בשני המקרים.

אגב,
החומר המבריק הכי עמיד שקיים זה זכוכית, אבל העלויות בהתאם.
קיימים גם חומרים אקריליים המדמים זכוכית ברמות שונות של עמידות ואיכות (אני לא זוכרת אם סמל מציעים משהו כזה)
שורה תחתונה, כאשר בוחרים מטבח מבריק צריך להתפשר על העמידות או לשלם הרבה כסף.
שימעת יהב
תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
עריכה אחרונה: 24 דצמ 2023 00:29 מאת שימעת.
יש להתחבר כדי להגיב.

חומר לאקה בחברת סמל 16 אוק 2018 13:32 #3

שלום שימעת,
ראשית תודה רבה על תגובתך.
יוצא מספר מסקנות/הבנות ממה שאמרת, לפחות להבנתי.
אסכם אותן:
1. עמידות של פורמייקה > עמידות של צבע.
2. אם אשתי רוצה מבטח מבריק, יש ללכת או על צבע, או על זכוכית (יקר ממש).
3. כיוון שאין בתקציבנו להזמין מבטח זכוכית, יש ללכת על צבע.
4. יש הבדל בין צבע של חברת סמל המיוצרת מישראל, ובספרד והוא המחיר (בערך 20%).
5. כיוון ששות תקציבים נוכל לבחור רק צבע מספרד, יש לבדוק מה כוללת האחריות ומה הוראות התחזוקה.
6. אם כבר, יש לבדוק מול חברת סמל האם קיים להם חומרים נוספים (כמו חומרים אקריליים המדמים זכוכית) שיכולים "לספק" לשאתי את המראה המבריק.

מקווה שאמרתי דברים נכונים.

עוד שאלה.
חוץ מהמחיר כמובן, האם ידוע לך עוד הבדלים בין דלתות צבע המיוצרות בארץ, ובין דלתות צבע המוזמנות מספרד אצל חברת סמל ?
האם יכול להיות שאם מדובר בדלתות צבע המוזמנות מספרד האיכות הרבה יותר נמוכה ? נשרט ביותר קלות ? הרבה יותר רגיש ? או (וזה הפחד העיקרי) הברק לא יחזיק יותר מכמה חודשים ?
תודה רבה

משפחת כהן.
יש להתחבר כדי להגיב.

חומר לאקה בחברת סמל 17 אוק 2018 09:10 #4

• שימעת
  • שימעת's Avatar
  • תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
בגדול סיכמת נכון
קיימים דגמי פורמייקה מבריקים, אך זה סוג אחר של ברק וגם כפי שאמרת סמל לא ממש מעוניינים לספק לך את זה

לגבי איכות הצבע, אין לי נסיון ספציפי ולאורך זמן כך שלא אוכל לענות לך על זה. סמל חברה שמכבדת את עצמה ולמיטב הבנתי מה שמאפשר את המחיר הנמוך יותר זו פשוט שיטת הייצור, במקום לייצר חזיתות ולצבוע כל דלת בנפרד, הם מקבלים פלטות צבועות מראש ומהן מייצרים את החזיתות. מעבר לזה אני לא יודעת.
באופן עקרוני לא אמורים לנקות צבע בשום דבר מעבר למטלית לחה ואולי קצת סבון כלים עדין. אקונומיקה, ספוג הפלא, ואפילו חומץ כולם עלולים להדהות את הברק ולפגוע בצבע - כאמור, להוראות מדויקות יותר יש לבקש הנחיות תחזוקה מסמל.

לגבי החומרים האקריליים, הרב המכריע של החומרים הללו בשוק הם "רכים" ושריטים מאוד ולא הייתי בוחרת בהם, למעט חומר שנקרא קריסטל (שמיובא על ידי חג סחר וחלק מחברות המטבחים עובדות איתו) שמדמה זכוכית לא רע בכלל, מצד שני המחיר שלו גבוה כמעט כמו של זכוכית, אז כנראה שזה לא הפתרון עבורכם. אם מציעים לכם חומרים "גלוס" למיניהם במחיר נמוך, כנראה שעדיף ללכת על צבע.
שימעת יהב
תכנון ועיצוב פנים ומטבחים
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7737033
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.204 seconds