שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי
  • דף:
  • 1
  • 2

נושא: חוות דעתך על תכנית מטבח

חוות דעתך על תכנית מטבח 30 אוק 2011 19:01 #1

שלום עמרי.
תכננתי מטבח בבית שאותו אנו משפצים.
כמובן שנעזרתי רבות באתר שלך (וגם הפניתי אליו אחרים), ועל כך תודה רבה!
אשמח אם תוכל להביע את דעתך על התכנית, וגם לענות לי על כמה שאלות.
כמה פרטים: משפחה מרובת ילדים, כולם עדיין בבית, כך שבארוחות צהרים-ערב סטנדרטית יושבים ליד השולחן לפחות 5 נפשות. לכן העדפתי שולחן אוכל גדול, שבמידת הצורך יוכל לאכלס עוד סועדים, ולא דלפק.
הגדולים כבר שותפים בבישול, ולכן ניסיתי ליצור כמה שיותר שטח שיש, לטובת משטחי עבודה. ליד המטבח ישנו חדר מזוה, לכן השארתי במטבח שטחי אחסון רק למצרכים לבישול מיידי, והמאגרים יאוחסנו במזוה.
המידות בשרטוט מדויקות, מלבד קיר הכיורים, שם אמורים להכנס שני כיורים, מדיח ופח.
ולשאלות:
*מיקמתי את המקרר כשמצדו האחד השולחן, כדי שנוכל בקלות להוציא מצרכים לארוחות, ומצדו ה שני שיש שבקצהו המיקרוגל, כך שהילדים יוכלו להוציא אוכל ולחמם לעצמם.
ממול נמצא אזור הבישול. הבעיה היא שכך נוצרו למעשה שני "גבוהים" בודדים, אחד מול השני-המקרר והתנורים, וזה נראה לי פחות יפה. כמו כן, המקרר בולט מעט מהשיש. האם זה כזה נורא?
*בשלב זה, אנחנו עדיין לא עושים ארונות עליונים. איפה לדעתך כדאי למקם אותם בהמשך?
אני חושבת שאולי כאשר נשים ארונות עליונים, זה ייצור המשכיות ושני ה"גבוהים" כבר לא יראו כל כך תקועים. מה דעתך?
*אנחנו משתמשים בפח גדול, שלא נכנס בגובה מתחת לכיור. חשבתי למקם אותו במגרה, כמו מגירת בקבוקים. יש לך רעיונות אחרים למיקום פרקטי, בהנחה שאנחנו לא רוצים להוציא זבל פעמים ביום?
*חלמתי על מטבח בסגנון כפרי, ארונות שמנת חלקים פשוטים, עם מסגרת ללא פיתוחים (מהאתר שלך למדתי שזה נקרא "פנל נסוג"), שיש חום-קפה וכו'. הנגר אומר שניתן לעשות זאת רק מעץ מלא, וזה גם מייקר וגם לא פרקטי בבית עם ילדים (שריטות, קשה לנקות). האם הוא צודק?
אם כן, האם יש לך רעיון כיצד ניתן ליצור מטבח כפרי בהיר (עם המסגרות) עם דלתות פורמייקה? אני ממש לא אוהבת את המטבחים המודרניים עם הפורמייקה הבוהקת...
תודה,
אביה
עריכה אחרונה: 30 אוק 2011 19:42 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: חוות דעתך על תכנית מטבח 30 אוק 2011 19:41 #2

הי אביה,

אני שמח שהאתר עוזר לך. זאת בדיוק המטרה שלו :)

אשמח לענות על שאלותייך אבל השרטוטים ששלחת לא עלו. הסיבה לכך היא שלא ניתן להעלות קבצי PDF לפורום אלא רק תמונות jpg עם שמות קובץ באנגלית. אני יודע שזה אולי נשמע לך תמוה אבל זו מגבלה של הפורום ואין לי שליטה על זה.

נסי להעלות תמונות של התכנית ואם לא תצליחי שלחי אליי מייל עם התכנית ואני אעשה את זה.

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

תודה,

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: חוות דעתך על תכנית מטבח 30 אוק 2011 20:18 #3

הנה התמונות ששלחת...

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: חוות דעתך על תכנית מטבח 30 אוק 2011 20:20 #4

הי אביה,

את ממש זריזה... קיבלתי את המייל עם התכנית שנייה (!) אחת אחרי שכתבתי לך שתשלחי אליי אותה ;)

בכל אופן, העליתי את התמונות ועכשיו אני גם מבין על מה את מדברת.

ועכשיו לתכלס…

לדעתי ממש אין בעיה עם שני גבוהים. השאלה היא למה זה הכרחי? למה את לא יכולה להעביר את המקרר לצד של התנורים ולהאריך את השיש בצד של שבו היה המקרר. זה, דרך אגב, עשוי לפתור עוד בעיה…

השארת 30סמ בין המקרר לבין שולחן האוכל. זה מעט מדי גם עבור ילד רזה. דרך אגב, גם 50סמ בין שולחן האוכל לקיר זה לא מספיק. את צריכה שם לפחות 80סמ כדי שזה יהיה נוח.

ולגבי המיקרו - לדעתי המיקום שלו, למרות שהוא כביכול מנצל את הפינה, ייצור תחושה של הפרדה בין משטחי העבודה. מבחינה אסתטית כדאי לדעתי להצמיד אותו לארון הגבוה או למקרר. אני מבין שזה יגזול משטח עבודה אבל רציתי להציג בפנייך גם את האפשרות השנייה.

לגבי הארונות העליונים, לפי דעתי יהיה יפה למקם אותם בשני הקירות הנגדיים וקיר של החלון לעשות מדפים פתוחים. כך מצד אחד יהיו ארונות עליונים ונפח האחסון של המטבח יגדל ומצד שני המדפים הפתוחים ישאירו אותו מאוורר ולא עמוס מדי.

לגבי הפח. לצערי אני לא יכול ממש לעזור לך כאן. הייתי יכול להציע לך משהו אם היה לכם אי, אבל במבנה הנוכחי של המטבח אין יותר מדי מה לעשות. הרעיון שלך לפח בתוך מגירה לא רע. לא חשבתי על זה. את רק צריכה לוודא שחזית המגירה הגבוהה הזו תהיה מספיק יציבה כי מה שקורה עם מגירות כאלה הוא שמופעל מנוף גדול על תחתית המגירה. זה מרגיש לא יציב ובסוף גם מתפרק. נסי לפתוח עלות בקבוקים גבוהות כאלה ותביני למה אני מתכוון.

לגבי הדלתות. הנגר די צודק. עושים את זה מעץ מלא אבל משתמשים גם בפורניר. וכן, זה מייקר. מצד שני זה לא כל-כך רגיש ולא צריכה להיות בעיה בבית עם ילדים. עם היה מדובר בשלייפלק (סוג של צביעה) אז היה אפשר לומר שזה יכול להיות בעייתי בבית עם ילדים.

לדלתות עם מסגרת אין פתרון אחר. יש דלתות מסגרת עם גימור פולימרי אבל זה מבריק וממש לא בסגנון כפרי.

מה שאת יכולה (אולי) לעשות זה דלתות חלקות ולהוסיף למטבח אלמנטים של מטבח כפרי. למשל מדף מעוצב בצורה כזו או משהו דומה אחר.

...כמו בקישור הזה (שווה לקרוא את הכל. זה די מעניין).

הערה אחרונה - לפי דעתי את חייבת הדמיה תלת ממדית כדי להבין טוב יותר מה קורה. למה שלא תנסי את סקצ'אפ?

עמרי

עריכה אחרונה: 30 אוק 2011 20:21 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: חוות דעתך על תכנית מטבח 30 אוק 2011 22:12 #5

שלום עמרי,
תודה על התשובה המהירה!
אני חושבת שלא הבנת את כתב ידי בשרטוט. השארתי 2 מטר לפינת האוכל. יש לי שולחן אוכל ישן ברוחב מטר, שחשבתי להכניס למטבח כך שאמור להשאר חצי מטר מכל צד. זה מעט מדי? מדדתי בבית על כמה שטח מתפרשים הילדים בארוחת ערב, וזה היה נראה לי סביר.

לגבי המיקרו-אני לא יכולה להצמיד אותו למקרר, כי שם נמצא התריס שאמור להפתח לכיוון השיש, ולפי התכנון המקורי של הדלתות עם המסגרת, היתה אמורה להיות עליו מסגרת מהצד החיצוני כך שיראה המשך של הארון התחתון...
לא רציתי לשים את תריס באחת הפינות, כשהפתח שלו בחזית כי מאחר ואין ארונות גבוהים, זה היה נראה תלוש ולא מחובר לכלום.
חשבתי שבפינה המיקרוגל פחות יפריע-מבחינת הפתיחה של הדלת, וגם מבחינת המקום.

לגבי המקרר-הוא יוצא בולט יותר מהשיש. לי זה לא נראה כל כך נורא, אבל מהתחקיר שלי בנושא עיצוב מטבחים הבנתי שזה משהו שמנסים להמנע ממנו (למה? רק מבחינה עיצובית?) ושהפתרון הוא להרחיב את השיש לרוחב של המקרר. האם זה נראה לך כדאי? לי נראה שזה יקלקל את הפרופורציות של המטבח כששיש אחד רחב יותר מהאחרים, ומצד שני זה יכול לפתור את בעיית המיקרו.

בענין העיצוב, קראתי את הקישור ששלחת ואני מניחה שזה מה שאצטרך לעשות בסופו של דבר, אך בכל זאת, איזה סוג/עיצוב של דלתות פורמייקה היית מציע לי לבחור?
(הנגר עדיין לא הביא לי דוגמאות, כך שאין לי שום כיוון) האם לקחת דלתות חלקות לגמרי או עם דוגמה מסוימת? מבריק/מט?
תודה!
אביה
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: חוות דעתך על תכנית מטבח 31 אוק 2011 05:16 #6

בוקר טוב אביה,

הסתכלתי עכשיו עוד פעם על התכנית ובאמת אפשר לקרוא את ה-30סמ כמו 50סמ :)

בכל אופן לדעתי 50סמ זה מעט מדי, במיוחד בצד של הקיר בו צריך להידחק בו יש צורך לעבור כמה כסאות עד שמגיעים לכסא האחרון. אולי עכשיו הילדים קטנים וזאת לא נראית בעיה, אך מה יקרה שהם יגדלו. זה כבר יהפוך את העניין להרבה פחות נוח.

אובייקטיבית אני לא אומר שזה לא אפשרי. אני רק אומר שזה נראה לי פחות נוח. אם זה היה המטבח שלי הייתי מנסה למצוא לזה פתרון.

ועוד הערה לגבי המיקרו. לא משנה איך תמקמי אותו בפינה, תמיד הדלת שלו לא תפתח מולך אלא לכיוון האורכי של השיש (כמו שהתיאור של התריס שלך). הבעיה עם זה היא שזה הופך את ההכנסה וההוצאה של דברים מהמיקרוגל לפחות נוחה. שוב, לא בטוח שזה השיקול החשוב ביותר, אבל היה חשוב לי שתדעי גם את זה.

ולגבי המקרר הבולט. הסיבה שמנסים להימנע ממקרר בולט היא בעיקרה עיצובית. יש כמה טענות הקשורות לפונקציונליות ומשטחי הנחה נוחים אך הן בפועל לא משפיעות על כלום ולכן אני לא כותב אותן.

להרחיב את השיש כדי ליישר קו עם המקרר? לדעתי זה לא כדאי.

הסיבה העיקרית לכך היא שכדי ליישר את השיש עם קו המקרר תצטרכי להעמיק אותו ב-20סמ'. כלומר במקום שהוא יהיה בעומק 60 הוא יהיה בעומק של כ-80סמ'. תישארי בסוף עם שיש עמוק מדי שקשה להגיע לחלק העמוק שלו, תפסידי 20סמ של שיש מהקיר המרכזי, תאבדי את הפרופורציות במטבח. וגם תשאל אז השאלה מה לעשות עם הארונות שמתחת לשיש. האם להעמיק אותם (אם כבר אז למה לא? אבל זה מעלה את המחיר...) או פשוט לקדם אותם קדימה.

בקיצור. לא נראה ששווה להעמיק את השיש לטובת יישור קו עם המקרר.

אפשר לשפר את המצב על-ידי חציבת נישה קטנה בקיר מאחורי המקרר כדי שהגב שלו יכנס אל תוך הנישה כך שהחלק הקדמי שלו פחות יבלוט. כמה שיותר עמוק זה יותר טוב אבל בפועל בדרך כלל ניתן לחצוב נישה של כ-10סמ.

ואז, במקום שהמקרר יבלוט 20סמ מעבר לשיש או יבלוט רק 10סמ' מעבר לשיש. שיפור לא מבוטל בכלל לדעתי.

לגבי עיצוב החזיתות. מקובל אגב לומר 'חזיתות' ולא 'דלתות' כי ההתייחסות היא גם לחזיתות של מגירות ולא רק לדלתות עצמן.

ולעניין...

חזיתות מבריקות מתאימות יותר למטבחים בסגנון מודרני. מה גם שרואים עליהן הרבה יותר לכלוך ובעיקר תביעות אצבעות. בבית עם הרבה ילדים זה יכול להיות חסרון.

אני מתחבר יותר לפורמייקה חלקה. אבל זה עניין של טעם אישי. החשש שלי הוא בדרך כלל מעומס יתר של טקסטורות וצבעים במטבח. על התכנית המטבח נראה ריק והפורמייקה יפה, אבל בפועל יש כל מיני דברים צבעוניים ואקשן על משטח העבודה. מגבות, מיקסר, כלי עבודה... בקיצור, לא יהיו חסרים צבעים במטבח. מה גם שאפשר לגוון עם השיש ועם חיפוי הקיר.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: חוות דעתך על תכנית מטבח 01 נוב 2011 22:36 #7

הי עמרי.
אתה צודק בנוגע למיקרו. הוא באמת שובר את הרצף של השיש-לא רק מבחינה עיצובית, אני חוששת שהוא יפריע גם מבחינת העבודה והניקיון של המשטח. הכי מתאים להניח אותו צמוד למקרר, היכן שהתריס, אבל אז היכן אמקם את התריס? אין אצלי קיר גבוהים שהתריס יכול להוות המשך הגיוני שלו, ואם אמקם אותו באחת הפינות של השיש, הוא נראה תקוע ולא מחובר לכלום, (ובעצם גם שובר את הרצף כמו המיקרו) או שאולי כאשר אעשה ארונות עליונים הוא יתחבר?
דבר נוסף, עשיתי חישוב שהשימוש העיקרי של התריס יהיה לאחסון מכשירי חשמל שנמצאים בשימוש די יומיומי כמו טוסטרים וקומקום, ולכן נוח שהוא יהיה קרוב למקרר ולמשטח העבודה שליד השולחן, המשמש לארגון הארוחות.

בנוגע לשולחן, איך כדאי לפתור את הבעיה-לקצר את המטבח כך שישאר יותר מקום לשולחן ולכסאות, או להזמין בהמשך שולחן צר יותר? האם שולחן ברוחב 70 יכול להיות מספיק לפינת אוכל שתשמש משפחה גדולה למשך כל השבוע?

תודה, אביה
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: חוות דעתך על תכנית מטבח 02 נוב 2011 05:43 #8

אביה,

אין לי פתרון קסם בשבילך. באמת לא כדאי למקם את התריס בפינה. גם אם יש ארונות עליונים. זה יחצה את משטח העבודה לשניים ויהיה לא פונקציונלי ולא יפה.

דרך אגב, בדרך כלל עושים את ארון התריס בעומק של 60סמ ולא בעומק של 30סמ'. אני לא בטוח שמיקסר גדול למשל, יכנס בכלל לארון תריס בעומק 30סמ'. שווה לחשוב על העניין הזה עוד פעם.

אולי צריך לחשוב על רוויזיה כללית של תכנון המטבח.

סוגריים ----

אני שם את ההערה הזו בסוגריים כי יכול להיות שמה שאני עומד לכתוב ישמע לך הזוי...

קיימת אפשרות למקם את המיקרו מתחת למשטח העבודה, במקום חלק מאחד ארונות המטבח התחתונים. מבחינת הפונקציונליות, נסי לדמיין איך משתמשים בתנור אפייה הממוקם מתחת למשטח העבודה. זו בהחלט אופציה אפשרית מבחינת הפונקציונליות.

תרוויחי מקום על משטח העבודה אבל תפסידי נפח אחסון. זה גם פחות יפה לדעתי.

---- סוגריים

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: חוות דעתך על תכנית מטבח 05 נוב 2011 22:05 #9

שלום עמרי!
כמו שאתה רואה, חשבתי הרבה זמן על ההצעות שלך, וניסיתי למצוא פתרון לבעיית המיקרוגל על השיש (מצטערת, אבל הרעיון של המיקרו הנמוך לא נראה לי כל כך פרקטי).
בפתרון הכי מוצלח שעלה לי, הצמדתי את המיקרוגל למקרר, גם כן בצורה מאונכת כך שהוא נפתח לכיוון המשטח, ואחביא אותו בארון גבוה, כמו שתכננתי את התריס.
את התריס ובו מוצרי החשמל (מיקסר+אביזרים וטוסטרים) העברתי צד, צמוד לתנור.
הבעיה שנוצרת מכך היא שמשטח העבודה בין הכיור לכיריים הצטמצם, ונוצרה פינת עבודה עם צלעות קצרות יחסית. מה דעתך? האם זה יהיה נוח?
צריך לקחת בחשבון שהכיריים שלי כרגע הם בגודל סטנדרטי. המגרות מתחת הם 80 ס"מ, אבל הכיריים הם רק 60 (השארתי מקום למקרה ובעתיד אקנה כיריים גדולות יותר), מה שנותן עוד 20 ס"מ שיש, שאפשר לשחק איתם ימינה או שמאלה.
אם לא-נראה לי שאני פשוט אשים את המיקסר בפינה השמאלית על השיש, ואת שאר מוצרי החשמל הקטנים בארון שיווצר מעל למיקרוגל מצד ימין.

חוצמזה, אשמח לשמוע למה התכוונת ברוויזיה כללית של המטבח. (קח בחשבון שלא ניתן לשנות את מיקום הברזים, ועוד מעט מסיימים גם את נקודות החשמל...).

תודה,
אביה
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: חוות דעתך על תכנית מטבח 06 נוב 2011 05:49 #10

הי אביה,

אני מבין שאת רוצה שהמיקרו יתפוס כמה שפחות שטח מהשיש אבל כיוון הפתיחה שלו פשוט לא הגיוני. המיקרו חייב (לדעתי) להיפתח לכיוון מרכז המטבח ולא לכיוון השיש.

אני חושב שהפתרון שלך לוותר על התריס ולשים את המקיסר ישירות על השיש הוא כרגע הטוב ביותר. אם בנוסף הארון של המיקרו יהיה 60סמ ולא 40סמ אז יהיה לך גם הרבה יותר מקום בתוך הארון הזה לכל מוצרי החשמל הקטנים שכבר לא יהיו בתריס.

את המיקסר אני חושב שכדאי למקם באחת הפינות של המטבח, שגם כך פחות שימושיות. כשעובדים עליו פשוט גוררים אותו לכיוון מרכז השיש במטבח.

כך יתפנה לך יותר מקום בצד השמאלי של המטבח ותוכלי להזיז את הכיריים שמאלה. 80סמ בין הכיורים לשיש זה באמת מעט מדי. ובמיוחד כשהם מפוצלים על הפינה.

אה כן... לפי דעתי שווה למדוד את המיקסר ולצייר על התכנית מלבן בקנה מידה המייצג את המיקסר. כך תקבלי תחושה כמה שטח עבודה הם באמת יגזול.

דרך אגב, חשוב שתדעי שהמגירה העליונה ביחידה שנמצאת מתחת לכיריים היא קצת פחות שימושית מכיוון שהכיריים נכנסים קצת אליה וגוזלים מגובה האחסון המתאפשר בה. (הכיריים הם לא שטוחים. יש להם עומק). לכן כשאת עושה ארון מטבח תחתון ברוחב 80סמ את מפסידה קצת יותר נפח אחסון. זה לא מאוד קריטי אבל בכל זאת כדאי שתדעי זאת.

כשכתבתי רוויזיה לא התכוונתי למשהו ספציפי. פשוט את כתבת לי מה את רוצה במגבלות של מיקום המקרר, התנור והתריס ואני ניסיתי לתת תשובות בתוך הכללים האלה. ב'רוויזיה' התכוונתי לכך שאולי שווה לחשוב על קיר של גבוהים או על רק צימוד של המקרר ליחידה של התנור.

עמרי

יש להתחבר כדי להגיב.
  • דף:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.240 seconds