שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: העברת מטבח קיים לצד מקביל

העברת מטבח קיים לצד מקביל 11 אפר 2020 23:39 #1

עומרי שלום, המטבח שלנו יחסית חדש כשנה וחצי...יש לנו שתי מרפסות, החלטנו לסגור חדר לילדה במרפסת שיוצאת מהמטבח. על מנת שדלת כניסה לחדר לא תהיה דרך המטבח המליצו לנו להפוך את המטבח לצד המקביל שלו ולעשות דלת קרוב יותר לכניסה לבית...הנגר בדק איך ניתן להפוך ואמר שזה בהחלט אפשרי ושהוא ינסה להציל 95% מהמטבח הקיים. על מנת שהכיריים לא יהיו צמודים לקיר החלטנו שנשים אותם על הארון של 70 ס"מ ואז נוצרה בעיה נוספת: בין הכיריים לכיור יש רק פינה ועוד כ 10 ס"מ (יש גישה לפינה זו דרך הארון של הכיור למטה שזה די נוח). האם זה ממש נורא בהתחשב בזה שמצד השמאלי של הכיור יש משטח עבודה של 100 ס"מ ומצד ימין של הכיריים יש משטח עבודה של 60 ס"מ. בנוסף אני מתכננת לעשות אי קטן של 60 על 90 שישמש כאחסון נוסף ומשטח עבודה נוסף ולהצמיד אליו פינת אוכל מזכוכית (שיש לי אותה היום) האי עם השולחן יעמדו במקביל לנישה עם שני ארונות גבוהים ומקרר ביניהם שהם המשך של משטח שמצד ימין של הכיריים. אשמח לדעתך בנושא. מה היית משנה? האם היית משאיר כך? האם בכל זאת ההמלצה היא לעשות כל הארונות מחדש? אם כן אז איך היית ממליץ? בלי היחידות הגבוהות גודל של מטבח 230 (בצד של כיור) על 205 (בצד של כיריים) מצ"ב מטבח כפי שהוא מתוכנן. אשמח אם תוכל לענות בהקדם כי כבר התחלנו בשיפוץ. תודה מראש. מרינה
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

העברת מטבח קיים לצד מקביל 12 אפר 2020 08:22 #2

היי מרינה, מאד קשה להבין מהטקסט מה בדיוק את מתכננת. אם יש לך אפשרות לצרף תכנית ברורה של המצב היום ואת מה שאת רוצה להשיג בתכנית נפרדת - כך אוכל להשוות ואולי להציע הצעות לשיפור. בכל מקרה בשינויים במטבח כדאי מאד מאד שהשיפוצניק יעבוד עם תכניות עבודה מדוייקות של חשמל ומים, כך שכל התשתיות למטבח יצאו במקום הרצוי.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

העברת מטבח קיים לצד מקביל 12 אפר 2020 14:25 #3

היי עומרי,
תודה על המענה המהיר...
מצ"ב תוכנית של מטבח היום עם דלת למרפסת מצד ימין של מטבח ותוכנית חדשה של מטבח אחרי סגירת דלת למרפסת מצד ימין, ופתיחת דלת מצד שמאל לחדר חדש (סגירת מרפסת),סגירה של דלת לחדר שרות ופתיחתה דרך שרותים כללי על מנת שיהיה מקום לשים על קיר זה ארונות מטבח.
בתוכנית החדשה הכיריים מצויירים על ארון של 60 ס"מ צמוד לקיר, החלטנו להזיז אותם לארון של 70 ס"מ צמוד ותנור להשאיר בארון של 60 ס"מ צמוד לקיר
מצד ימין של הכיריים נשאר משטח עבודה של 60 ס"מ מצד שמאל של כיור יש משטח עבודה של מטר, בין כיור וכיריים יש רק פינה האם זה בסדר? זאת האופציה שאיתה ניתן להשתמש במטבח הקיים (המטבח יחסית חדש כשנה וחצי). היית משנה משהו?
בהמשך תהיה נישה עם ארונות גבוהים ומקרר באמצע ובמקביל לנישה הייתי רוצה לעשות אי קטן (60 על 90 לצורך איחסון נוסף ומשטח עבודה נוסף) ואליו תכננתי להוסיף פינת אוכל מזכוכית שיש לי אותה באורך 160 ס"מ על 85 ס"מ
אשמח לדעתך,
תודה
מרינה
יש להתחבר כדי להגיב.

העברת מטבח קיים לצד מקביל 12 אפר 2020 20:00 #4

היי מרינה, אני חוששת שאתם ממהרים לתוך שיפוץ, פירוק מטבח חדש לגמרי, שינוי כל התשתיות, ללא תכניות ברורות וסגורות?
העניין מורכב מכדי להתחייב לתשובה כך בעיון בלבד ומצריך שרטוט ועבודה מדוייקת,
אבל כמה הערות:
1. לא מבינה מה היתרון הגדול של העברת דלת החדר ממקום למקום, עדיין עוברים דרך המטבח כדי להכנס לחדר, זה כל כך משנה איפה בדיוק עובר הילדה ביחס למטבח? עד כדי השקעה כזו בפירוק נגרות חדשה והתאמה, נקודות אינסטלציה וחשמל חדשות, ריצוף לפחות חלקי, הפקה גדולה ותועלת שלי לא ברורה לגמרי.
2. לגבי מבנה מטבח ספציפי, אכן כיריים צמודות לקיר לא מומלץ, שאלה מה משטח העבודה הנותר כשמזיזים, צריך לשרטט כדי להבין מה מקבלים, אם רק פינה זה מאד לא נוח לעבודה.
3. הייתי בודקת אפשרות של ניצול חדר השירות או חלקו לטובת המטבח.
אבל לסיכום, לא נכון להתייחס כך לשיפוץ, אלא יותר ברצינות כראוי להוצאה הגדולה, כבר עשיתם כנראה את הטעות הזו לפני הזמנת המטבח, חבל לחזור עליה.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.158 seconds