שלום רב,
אשמח לקבל את דעתכם בנוגע לתכנון/עיצוב המטבח הבא (מצ"ב כל המסמכים הרלוונטיים):
1) האם כדאי לי להרחיב הקלאפה שמעל הכיורים כך שהיא תהיה מעל כל חזית המטבח או אולי להזיז אותה כדי שתהיה באמצע? אני שואל כי אני חושש מצללים במטבח, בשים לב שהחלון שמצד חזית א' הוא חלון פנימי (שפונה לחדר שירות שהוא פונה למסתור כביסה - כך שאין לי ממש אור שמגיע מהחלון).
2) אני מודע לכך שבגלל שיש לי 2 כיורים אז 2 משולשי הזהב שלי מתנגשים, אבל בגדול, אשתי ואני לא מבשלים במקביל חלבי ובשרי ולכן אני לא רואה מצב כזה ששנינו נצטרך את 2 הכיורים במקביל (בד"כ אחר שוטף כלים או מוצרי מזון והשני מבשל, מתבל או חותך את המזון). כמו כן, חשוב לנו שהכיורים יהיו קרובים למדיח שהוא בחזית ג' מתחת לתריס (שנינו ימניים).
3) האם משטח ההנחה מספיק קרוב לתנור אפיה? כלומר, המשטח שנמצא במפגש של חזית של ב' וג' הואא מספיק קרובה?
4) האם משטח ההנחה למקרר הוא מספיק קרוב?
5) כפי שניתן לראות בשל גודל המטבח [המרחק בין חזית א' לחזית ג' לאחר הפחתת עומק השיש הוא כ-140 ס"מ (=260-120], בעוד שכלל הזהב בעניין הוא שהמרחק בין צלעות מקבילות חייב להיות לפחות 150 ס"מ. כמה זה גרוע? והאם ומה אפשר לעשות משהו בנדון?
6) לגבי כלל מרחק מדיח הכלים מפינת המטבח השמאלית (חזית ב' וג') - כפי שניתן לראות המרחק הזה קטן מ-60 ס"מ (המגירה שליד, מצד ימין בחזית ג', היא עבור מוצרים יבשים) ובארון הפינתי (בחזית ב') אנו שוקלים לשים מג'יק קורנר, השאלה היא האם ניתן יהיה לעשות שימוש במג'יק קורנר אם המדיח פתוח?
7) לגבי תאורה במטבח - נוצרה לי פינה בחיבור של חזית ב' וג' - מה דעתכם עליה: האם כאמור לעיל, כדאי לי להמשיך את הקלאפה כך שתגיע עד סוף חזית ב' מצד שמאל? האם למרכז את הקלאפה? ואילו פתרונות ישנם במצב הנוכחי או במצבים האחרים כדי שלא יהיה לי צל באותם מקומות עבודה (בהנחה שאין לי קלאפה מעליהם כדי להתקין תאורה)?

יש לי בעיה עם משולש הזהב: לפי החישובים שערכתי המרחק בין מרכז הכיריים למרכז הכיורים הוא 143 ס"מ [לפי החישוב הבא: 47.5 (בריבוע) + 135 (בריבוע) ואז שורש של הסכום].
המרחק בין מרכז הכיורים למרכז מקרר הוא 287.9 ס"מ [לפי החישוב הבא: 94.5 (בריבוע) + 272 (בריבוע) ואז שורש של כל הסכום]. זהו החישוב הבעייתי שכן הוא מעבר ל-2.7 מ'. מה דעתכם בעניין? האם יש לכם הצעה לתכנון שונה?
המרחק בין מרכז המקרר לבין מרכז הכיריים הוא 206.5 ס"מ [לפי החישוב הבא: 142 (בריבוע) + 150 (בריבוע) ואז שורש של כל הסכום).
9) אנו מאוד מתלבטים האם להיעזר בקולט אדים. להורים שלנו יש והם לא עושים בו שימוש בגלל הרעש ובגלל שהם התרגלו לעבוד בלעדיו. אצלנו, כאמור, אין ממש איוורור במטבח כי החלון היחד שבמטבח פונה לחדר שירות שפונה למסתור כביסה. בנסיבות אלה האם כדאי לנו קולט אדים או שניתן לוותר עליו?
10) מה דעתכם על מדפי זכוכית בארונות הגבוהים? אשתי בגובה של 160 ס"מ ולכן אם המדפים יהיו שקופים כי כן תוכל לראות מה יש בכל מדף. הבעיה היא שאני מניח שמדפי זכוכית נשרטים בקלות ויכולים להישבר. מה דעתכם?
11) מה דעתכם על חיפוי שיש למטבח? האם מדובר בטרנד חולף? איזה גובה של חיפוי כדאי לעשות? 20 ס"מ, 30 ס"מ, 50 ס"מ עד גובה הקלאפה גם בחזית א' שבה אין קלאפה אך כן יש חלון?
12) אשמח לכל רעיון, הצעה, תיקון שנראה לכם (לרבות שינוי של כל התכנון) - אני עדיין בשלבי תכנון המטבח. הכנתי גם תשובות לשאלון של עמרי (מעדיף שהוא לא יהיה ברשות הרבים אז הוא לא מצ"ב, אשמח לשלוח אותו ישירות ככל שידרש).
תודה מראש.