שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: שינוי במטבח קיים - כולל חיתוך שיש

שינוי במטבח קיים - כולל חיתוך שיש 02 יול 2020 19:44 #1

שלום,
מצורפת תמונה של המטבח הקיים.
קצת קשה להבין את קנה המידה - הנישה למקרר ברוחב של 88 ס"מ בערך, כאשר מצד אחד יש קיר ומהצד השני ארונות מטבח (תחתון + שיש + ארון עליון).
כמו כן, בחלק התחתון מימין לשמאל - מדיח צר (45), ארון כיור, עגלת בקבוקים ואחרי הסיבוב ארון תחתון של 60 ס"מ ואחריו מזווה.

מטרות השינוי - לאפשר הכנסת מקרר 4 דלתות (91 ס"מ) + מדיח סטנדרטי (60 ס"מ).

על מנת לאפשר הכנסת מקרר 4 דלתות ברוחב 91 ס"מ + מרווח מינימלי לפתיחה, מניח שנדרשת נישה של לפחות 100 ס"מ או אפילו 105 ס"מ בגלל הקיר (ללא קיר כנראה שמספיק 95 ס"מ).

השינוי המוצע - חיתוך השיש הסמוך למקרר + חלק מהארון התחתון וקיצורו לרוחב 35 או 40 ס"מ. הפיכת הנישה המקוצרת של המדיח לארון או עגלת בקבוקים.
בהמשך אחרי הסיבוב שמאלה - להפוך את הארון התחתון למדיח 60 ס"מ אינטגרלי.

זה אומר כמה דברים ועכשיו השאלות:
1. נדרש חיתוך שיש בבית קיים - האם אפשרי וכמה זה מלכלך?
2. האם אפשרי לקצר ארון תחת שיש מבלי לפרק את השיש?
3. חיבורי המים למדיח לא יהיו מארון סמוך לכיור, אלא מאחורי עגלת בקבוקים (שאפשר להסב אותה לארון צר) ובסיבוב - האם בעייתי?
4. האם יש רעיון אחר שיאפשר שימוש במקרר כזה?
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

שינוי במטבח קיים - כולל חיתוך שיש 03 יול 2020 08:59 #2

היי, הפקה מהסוג שאתה מתכנן דורשת דיוק מירבי שלא מתאפשר בבחינת תמונה בלבד,
כדי להשיג מטבח מתפקד ונוח בצורה סבירה, שגם נראה טוב. כל שינוי לכאורה קטן דורש הרבה יותר שינויים מסביב ממה שנדמה, ככה זה בעיצוב פנים. אז יכולה רק להעלות בעיות שעולות לי ממה שניתן לראות בלבד:
- נחוץ שינוי גם בארונות העליונים, כזה שגם יראה טוב
- חובה להתייחס גם לעומק המקרר, כי גם עכשיו נראה שהמעבר שם בין המקרר לאי צר מאד ולא נוח. אם כל פתיחת מקרר והוצאת ירקות לשטיפה תדרוש סיבוב בהיקף האי זה יהיה מאד לא מוצלח.
- שאלה אם יש מקום למדיח 60 מעבר לפינה, ניראה ארון צר מ60 או שאני טועה? יש גם חסרונות אחרים במדיח באופן הזה.
בקיצור, זה לא פשוט. מציעה להעזר במעצבת מאיזורכם לבחינה בשטח ומדידה מדוייקת לפני שנכנסים להוצאות נגרות ורכישת מקרר. וכן, חיתוך שיש בשטח מייצר אבק דק שהוא גם רעיל לנשימה, קשה להפטר ממנו... אבל אפשר להתגבר על המכשול הזה.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

שינוי במטבח קיים - כולל חיתוך שיש 03 יול 2020 16:19 #3

תודה על המענה.
אפשרות אלגנטית יותר תהיה אולי להעביר את היחידה הגבוהה (תנור +מיקרו) למקום בו נמצא המקרר כיום (כמובן להסיר את הארונות העליונים שם), להמשיך את השיש עד ליחידה הגבוהה וכך גם לאפשר שימוש במדיח כלים רחב.
את המקרר נמקם במקרה זה בקצה השמאלי - במקום היחידה הגבוהה והארון שמשמאלה. אני מבין שזה כנראה יחייב מקרר אינטגרלי (האם אכן כך?).
האם ניתן להמשיך שיש בצורה אלגנטית?
מה דעתכם על שינוי כזה?

תודה!!
יש להתחבר כדי להגיב.

שינוי במטבח קיים - כולל חיתוך שיש 05 יול 2020 18:49 #4

הבעיה שמטבח לא מורכב כמו לגו בו ניתן להפריד יחידות, נדרשת עבודת נגרות. לא יודעת מה המרחק מהאי ואם ניתן לעמוד שם ולפתוח מקרר בנוחות.
תשמע, התכנון של המטבח הקיים כמו שהוא הוא לא שמחה גדולה וקשה לשפוט מתמונה אחת ללא הבנת המידות ומה קורה מסביב איך הכי נכון לשפר ולהתאים לצרכים שלך, לצערי אין לי אפשרות לענות תשובה מוסמכת מעבר לכך.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

שינוי במטבח קיים - כולל חיתוך שיש 25 ספט 2020 16:00 #5

חוזר לעדכן.
מצאנו נגר שהיה מוכן לקחת את האתגר, יחד תכננו את השינויים פחות או יותר כפי שציינתי למעלה, מצ"ב סקיצות ויצאנו לדרך.
חייב לציין שזה באמת לא פשוט כמו שחשבתי אבל אפשרי.
החלטנו בנוסף להחליף על הדרך את כלל הצירים (משום מה לא היו טריקה שקטה), לחזק מה שצריך ולהחליף חזיתות. החלטנו גם לשנות לצביעה בתנור בשילוב צבעים, האי בצבע אחד ושאר המטבח בצע אחר.
התלבטות אחת עדיין קיימת ואשמח להמלצה:
בתכנון החדש ארון המזווה סמוך למקרר. כיום הארון מורכב מ 4 דלתות ומשמאלו יהיה מקרר שמעליו ארון 2 דלתות. שאלתי - האם להפוך את ארון המזווה ל2 דלתות ארוכות או להשאיר כפי שקיים. ההתלבטות היא שבתצורה הנוכחית הארונות העליונים של ארון המזווה והארון שמעל המקרר לא באותו קו. מצד שני, בחלופה השנייה הדלתות מאוד ארוכות, מה שפחות מקובל במטבחים.

מצורפת תמונות...

תודה וחתימה טובה.
יש להתחבר כדי להגיב.

שינוי במטבח קיים - כולל חיתוך שיש 26 ספט 2020 08:44 #6

היי, כדאי להחליף כך שהתא העליון של המזווה יהיה בקו הארונות העליונים מעל המקרר.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.171 seconds