שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: מיקום כיריים וכיור במטבח

מיקום כיריים וכיור במטבח 23 דצמ 2020 20:31 #1

אהלן ותודה על המידע והטיפים המועילים שאתם מעלים לאתר!

אנחנו בתהליכי סיום של סגירת מטבח והיינו שמחים להתייעץ בנוגע למיקום כיריים וכיור.
אני מצרף שתי אפשרויות + תכנית של אזור המטבח והסלון. השיקול הוא לא רק במיקום של הכיריים והכיור, אלא גם במיקום מוצרי החשמל הנוספים דוגמת תמי4, מיקסר, טוסטר כו'.
בנוסף באי אין לנו נקודת חשמל או מים. הוא מתחיל בדיוק בנקודה שבה מסתיים קיר המרפסת שירות ככה שמימינו אין קיר ומשמאלו הכניסה למטבח. המידות שלו הן 80 על 180. מתחת לאי יהיה מזווה של 90 רוחב ושלוש מגירות נשלפות.

באפשרות הראשונה הכיריים מרוחקים 30 ס"מ מהפינה - האם יהיה ניתן למקם תמי4 ביחידה הנסתרת או שזה מסוכן בגלל הקירבה לכיריים?(אגב אנחנו עושים כיריים אינדוקציה). אם לא מומלץ למקם שם, האם המיקום של תמי4 מימין לכיור יהיה נוח(אין לנו בעיה שרואים אותו על השיש) או שהוא מרוחק מדי מהכניסה הראשית למטבח? התכנון פה הוא לשים את המדיח מימין לכיור ככה שיהיה משטח 60.
באפשרות השניה הכיריים נמצאים 30 ס"מ מקיר המרפסת שירות והכיור נמצא קרוב לפינת המטבח ומשמאלו מדיח - האם באפשרות הזו לא תהיה בעיה לפתוח את התנור בגלל המדיח שצמוד לפינה?(אני יודע שלרוב משאירים את דלת המדיח פתוחה כמה ס"מ על מנת למנוע היווצרות ריחות רעים). בנוסף האם הפינה הזו לא תהיה עמוסה מדי במשתמשים(אנחנו משתמשים בכיור יותר מאשר בכיריים) למשל אם מישהו משתמש בכיור ואז מישהו מגיע לחמם משהו במיקרוגל או למלא כוס מים(בהנחה והתמי4 בפינה הנסתרת במקרה הזה)?

נ.ב אין חלון במטבח אבל יש וונטה. אנחנו מתכננים קולט אדים אינטגרלי ארובה אשר מחובר למפוח אוויר וזורק את האוויר מחוץ לדירה. בנוסף, מימין לאי לא תהיה כניסה למטבח - תהיה רק הרחקה של כ-20 ס"מ לטובת הפרדת האי מהפינה של הקיר, מכיוון שהמקום לא מאפשר לנו יותר מזה.

תודה אסף.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

מיקום כיריים וכיור במטבח 24 דצמ 2020 10:47 #2

היי אסף, האפשרות בה הכיור קרוב יותר למקרר נכונה יותר מבחינת מהלך העבודה במטבח.
עם זאת אני לא רואה בעיה למקם בחלל הפינה השקועה תמי 4.
יש הרחקת ארונות מהפינות של כ6, 7 ס"מ המונעת התנגשויות.
ושאלה - למה לא להצמיד את האי לקיר? המרחק שאינו מעבר נראה כטעות
וגם - האם שקלתם לאחד את חדר השירות עם המטבח, כולו או חלקו? הפתרון שלכם לאוורור נשמע מצויין אבל לחלון יתרונות נוספים, ראה לדוגמא מטבח לפני ואחרי איחוד חלקי של חדר שירות, עולם אחר בתחושת המרחב במטבח ובכלל נעים יותר, אגב יש שם גם קולט נסתר עם ארובה החוצה בנוסף.
קבצים מצורפים:
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

מיקום כיריים וכיור במטבח 24 דצמ 2020 11:14 #3

היי סורנה,

תודה על התשובה המפורטת. ראשית, אכן שקלנו איחוד של מרפסת השירות עם המטבח בכובד ראש. המסקנה שהגענו אליה היא שאנחנו כן מעוניינים להפריד את החללים מכיוון שרוב הזמן אנחנו עושים כביסה בשעות הערב ולא רוצים מכונת כביסה אשר מרעישה באמצע המטבח או בעת הצפייה בטלוויזיה. בנוסף במרפסת שירות כנראה שתמוקם יחידת מאייד נסתרת כחלק ממערכת VRF לטובת הסלון והמטבח ולכן תהיה שם הנמכת תקרה.

בנוגע למקיום הכיור בצד שמאל, מסכים איתך לגמרי. בגלל זה שאלתי. אבל אציין נקודה שחשבתי עליה אחרי פרסום הפוסט. במידה והמדיח נמצא משמאל לכיור, הדלת שלו לפחות 70 ס"מ. המקרר נמצא בצמוד ליחידת הבילד אין. אפילו עם קנט פינתי המקרר מרוחק באזור ה 68 ס"מ מהמדיח דבר שאפילו לא יאפשר את פתיחת דלת המדיח במלואה וצריך איכשהו להנדס שזה יסתדר. בנוסף, האם זה לא עמוס מדי פתיחה של 3 דלתות כמעין צומת (דלת מדיח לכיוון מקרר, דלת מקרר 4 דלתות לכיוון מדיח, ותנור באמצע) גם אם נשחק טיפה עם המידות והדלת של המדיח ממש תשיק למקרר בעת פתיחתה המלאה? אציין שאנחנו לא כל כך מעוניינים למקם את המדיח מימין לכיור במקרה והכיור בצד שמאל מכיוון שזה ייצור אי סימטריה ביחידות התחתונות ואנחנו רוצים שתי יחידות מגירות רחבות. במילים אחרות, אני שואל היכן עוברת הנקודה בין מה שיותר נכון מבחינת הכיור למה שיותר נכון ביחס לאפקט של זה על שאר המטבח? מרגיש לי שבמקרה שלנו כאילו היתרון של לכיור במרכז העניינים יש לא מעט חסרונות על איך שזה משפיע על כלל המטבח.

לגבי האי, אנחנו דווקא רוצים להצמיד.הרחקה של 20 ס"מ זו עצה שקיבלנו בפגישה עם מעצב המטבח לשיקולנו. אגב אנחנו יכולים "לסחוט" ולהגדיל המרחק ל-30 ס"מ אבל לא מעבר. האם 30 ס"מ עדיין יראה כ"טעות"? האם המלצתך היא במידה ויש לנו עד 30 ס"מ להמשיך את האי ככה שישיק לקיר?(לא תהיה חפיפה כלל בינו ובין הקיר, הוא יהיה מעין המשך של הקיר)

תודה.
יש להתחבר כדי להגיב.

מיקום כיריים וכיור במטבח 24 דצמ 2020 16:16 #4

היי אסף, אנחנו נכנסים לאיזור שקשה לעקוב אחריו באופן מילולי ופרטים מעמיקים שדורשים תכנון ושרטוט, ולא פיטפוטים וטיפים ברשת (מבחינתי, כן?)
עניין העומס בפינה, ההרחקה מהקיר או המשכיות הקיר עם האי, כל העסק לא די ברור, צריך לעבוד על תכנית הדירה שלכם ולמצוא פתרונות מתאימים להרגלי החיים שלכם עם מינימום פשרות, זה גדול על הפורום.
ספציפית לגבי המרחק זה כך, כל החלטה בתכנון פנים צריכה להיות עם סיבה, ולא שרירותית. החלטה שרירותית ניראית כמו טעות. מעבר זו החלטה מנומקת, פרופורציות, מרחקים מדברים אחרים, כל דבר עם סיבה משכנעת ניראה נכון וטוב והרמוני, בלעדיה לא, גם ב20 וגם ב30 ס"מ שאינם מעבר. כלומר הסיבה יוצרת משמעות אסתטית נכונה אם קצת להתפלסף... ומשפיעה על הניראות של החדר, התחושה הנעימה וה"נכונה" בו.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

מיקום כיריים וכיור במטבח 24 דצמ 2020 17:21 #5

לגבי תכנון האי תודה רבה על הנקודה שהעלת וניקח את זה בחשבון ונשקול להתייעץ עם מעצב פנים ולא רק עם מעצב מטבחים. בנוגע למיקום כיור וכיריים - האם מנסיונך הרב אנחנו עלולים להיתקל בבעיה כלשהי שאנחנו לא חושבים עליה במיקום הכיריים בצד שמאל (40 ס"מ מהפינת ר) כאשר בפינה הסמויה ממוקם תמי4, מימין לכיריים יש מטר של משטח עבודה ואז כיור ומימינו מדיח, או שהפתרון הזה כל עוד נוח לנו פונקציונלית בסדר מבחינה תכנונית?
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.183 seconds