שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי
  • דף:
  • 1
  • 2

נושא: חוות דעת על תוכנית מטבח ראשונית

חוות דעת על תוכנית מטבח ראשונית 01 יול 2021 10:15 #1

שלום,
שוטטתי קצת באתר וממש אהבתי את הטיפים ואת הנכונות שלכם ככה לחוות דעה על תוכניות. מעריכה ממש !!
אנחנו נמצאים בשלבי תכנון מטבח עם האדריכלית. עוד לא בחרנו נגר או חברת מטבחים. האדריכלית תכננה משהו ואז אנחנו תיקנו אותה לפי קווים מנחים שמצאנו באנטרנט.

כמה שאלות:
1. האם תוכנית המטבח נראית הגיונית?
2. האם כדאי לעשות רשימת ציוד כדי לוודא שיש מקום לכל הדברים על השיש ובארונות? האדריכלית אומרת שלא צריך.
3. עשינו בכל זאת רשימה של מכשירי החשמל ואיך נראה לנו למקם אותם על השיש. תוכלו לחוות דיעה האם מסודר בצורה נוחה והגיונית?
4. המדיח ממוקם בין הכיור לכיריים. קראתי שזה פחות מוצלח כי אז כשהוא פתוח זה מפריע למרחב התנועה בין כיור לכיריים. האם באמת קריטי וכדאי להזיזו שיהיה משמאל לכיור?
5. חשבנו למקם על הקצה הימני של השיש מצרכי שתיה חמה (מכונת קפה, נס קפה, תיונים וכו). מתלבטים האם זה הגיוני או רחוק מידי מהכיור? (נגיד שמערבבים ורוצים לזרוק כפית לכיור).
6. אנחנו רוצים שהמטבח ייקח בחשבון גם פחי מחזור. האדריכלית אומרת שחבל ל"בזבז" ארון מטבח על זה ושעדיף לשים פחי מחזור בחוץ. מה שאומר שכל דבר קטן שרוצים לזרוק צריך לצאת החוצה (אנחנו ממחזרים הרבה). נשמע הגיוני??

מצרפים קובץ עם התכנון הנוכחי ואיך שחשבנו לסדר מכשירי חשמל על השיש.

תודה רבה רבה,
מיה.
יש להתחבר כדי להגיב.

חוות דעת על תוכנית מטבח ראשונית 01 יול 2021 10:17 #2

אני לא מצליחה לצרף את הקובץ jpg עם תוכנית המטבח :(
יש להתחבר כדי להגיב.

חוות דעת על תוכנית מטבח ראשונית 01 יול 2021 20:09 #3

נסי עם שם קובץ באנגלית
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

חוות דעת על תוכנית מטבח ראשונית 02 יול 2021 11:20 #4

תודה גם עם שם קובץ באנגלית לא עובד. אחרי שלוחצים על "שלח" מעביר לעמוד עם שגיאה.
יש אולי מגבלה לגודל הקובץ שאפשר להעלות? זה קובץ jpg בגודל 661KB
אפשר אולי לשלוח לכם למייל ושאתם תעלו לאתר?
יש להתחבר כדי להגיב.

חוות דעת על תוכנית מטבח ראשונית 03 יול 2021 11:25 #5

מנסה להעלות את התוכנית שוב, הפעם מחולקת לשלושה קבצים נפרדים.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

חוות דעת על תוכנית מטבח ראשונית 03 יול 2021 17:35 #6

היי, הצלחת! אז תשובות:
1. בפני עצמה בהחלט, לי חשוב לבחון מטבח ביחס לבית וזה לא אפשרי עם המידע המתייחס למטבח בלבד.
2. אני גם לא דוגלת בשיטה הזו, רק אם יש משהו מיוחד ויוצא דופן שצריך להתייחס אליו באחסון. כלומר, הפוך, לתכנן מטבח מיטבי לחלל ולבית ולצרכי הדיירים ואז למקם את הפריטים האפשריים.
4. אפשרי להחליף, תלוי בהרגלי העבודה, מבחינתי כשמעמיסים מדיח אז זה מה שעושים ואז סוגרים אך מבחינת מראה המגירות הגדולות במקום מרכזי והמדיח יותר בצד ייצרו מראה נאה יותר.
5. נחמד ואפשרי, תלוי מה קורה מסביב בבית. אפשר גם בפינה, עניין הכפית לא נראה לי דיל ברייקר.
6. גם בעניין הפח אני מתחברת לאדריכלית שלך, נראית לי השקעה מופרזת להקים קופסאות עץ כה יקרות מסביב להוד מלכותו הפח, כל העסק גם פחות הגייני. יש פחים מאד יפים שיכולים להיות מחוץ למטבח או בחוץ, תמחזרו ותעשו הליכה.. אבל עניין אישי, אם מתאים לכם להשקיע בארון ויש די אחסון אחר בהחלט אפשרי.
ממה שהתרשמתי אפשר לסמוך על האדריכלית שלכם אז מציעה להמשיך באמון מלא ולאפשר לה לעשות את הטוב ביותר עבורכם. רק מציעה לפנות את השיש מהפריטים, לתכנן מקום עבורם בפינה או בארון ולשלוף לעבודה. תהנו ובהצלחה!
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

חוות דעת על תוכנית מטבח ראשונית 03 יול 2021 22:33 #7

תודה רבה :)

האמת שהאדריכלית עשתה תוכנית ראשונית שפחות התאימה לנו (למשל שמה 165 ס"מ בין כיור לכיריים, לא עשתה מזווה, וכו), אז בסוף תכננו בעצמנו והיא שינתה בהתאם.

שאלה נוספת, הפעם לגבי המקרר - אנחנו מניחים שהמקרר יהיה ברוחב 90-95 ס"מ ובעומק 70-80 ס"מ, והבנו שצריך לקחת בחשבון עוד מרווח שצריך להשאיר מאחוריו.
כלומר עומק המקרר כולל הרווח מאחוריו יכול להגיע ל 85 ס"מ, בעוד שחזית ב' מתוכננת כולה לעומק 60 ס"מ. ואנחנו רוצים מרווח של 120 ס"מ מדלת המקרר לאי.
בתכנון הנוכחי זה נראה לנו אומר שהמקרר יבלוט 25 ס"מ מקו השיש והמזווה, ושהמרחק בינו לבין האי יהיה 95 ס"מ ולא 120 כפי שרצינו.
איך ניתן לפתור?
האם הגיוני לעשות למקרר נישה עמוקה יותר שתבלוט לכיוון מבואת הכניסה לבית? (מצ"ב קובץ עם תמונה נרחבת יותר שכוללת גם את מבואת הכניסה)
או אולי לקצר את אורך האי מ 220 ס"מ ל 200 ס"מ?
או רעיון אחר?

תודה רבה,
מיה.
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

חוות דעת על תוכנית מטבח ראשונית 03 יול 2021 22:36 #8

מצרפת שוב את הקובץ שמראה את מבנה המטבח והמקרר ביחס לסביבתו... הפעם באיכות טובה יותר...
קבצים מצורפים:
יש להתחבר כדי להגיב.

חוות דעת על תוכנית מטבח ראשונית 04 יול 2021 08:30 #9

זה בסדר גמור, כל תכנון של אדריכלית\מעצבת צריך להיות בדיאלוג, עד שמגיעים לתכנית המדוייקת לצרכים שלכם ולנתונים. לא הייתי אומרת תכננתם בעצמכם אם יורשה לי, האדריכלית התחילה את הדיאלוג הרצוי והמשיכה בדיוק התכנון עבורכם, כך זה עובד, לא קיימת אשת מקצוע שחיה בתוך המחשבות והחלומות שלכם מראש.
וכן, הגיוני בהחלט לתכנן נישה עמוקה יותר למקרר, זה פתרון מצויין כשלא רוכשים מקרר בעומק 60. אגב אני ממליצה על האחרון לא רק לטובת ניראות המטבח, גם נוח ושימושי יותר בתפקוד,
אבל מצריך כמובן שינוי מבנה המטבח בהתאם לנישה רחבה יותר.
אין לי אפשרות להכנס לפרטי מידות וצורת אי בפורמט הזה, מצריך שרטוט.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

חוות דעת על תוכנית מטבח ראשונית 04 יול 2021 10:47 #10

תודה :)
כשאת כותבת:
"אני ממליצה על האחרון לא רק לטובת ניראות המטבח, גם נוח ושימושי יותר בתפקוד,
אבל מצריך כמובן שינוי מבנה המטבח בהתאם לנישה רחבה יותר."

את מתכוונת שאת ממליצה על מקרר בעומק 60 ? (אני מנסה להבין למה מתייחסת כשאת אומרת "האחרון"...)

תודה,
מיה.
יש להתחבר כדי להגיב.
  • דף:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.166 seconds