שלום, אורח
אימייל : סיסמה: זכור אותי

נושא: קורילק וחוות דעת על תיכנון המטבח

קורילק וחוות דעת על תיכנון המטבח 09 נוב 2011 19:14 #1

שלום עמרי,

התרשמתי שהאתר מאוד פעיל וידידותי. אשמח לשמוע את חוות דעתך לגבי התיכנון.

המטבח תוכנן בשיתוף האדריכלית, אחרי התייעצות עם חב' מטבחים. וכן הייתי בשתי פגישות תכנון פונקציונאלי בבלורן.

בהמשך ל"אי" קיימת יציאה למשטח DECK מקורה.

חומר הגמר לדלתות קורילק. מה ידוע על חומר זה? תחזוקה? פונקציונליות? עמידות הצבע לאורך זמן? האם יש רק חב' אחת שמייבאת? הוצגה לי מזוודה של יצרן בשם נילסן.

גובה המגירות 16,25,35 ס"מ או 16,30,30 ס"מ ? ידית אלומיניום אינטגרלית. (הצורך ב- 35 ס"מ, נותן מענה לארגון תבניות, אך פוגע בעיצוב?)

ארון בגובה 2.4 לא מוגזם? תוכנן היות וקיים חלון בגובה 2.4 מ' ומעליו סינר גבס בגובה 2.6 לצורך תאורת T5שקוע בגבס. בכדי לא ליצור שלושה קווי גובה, ב-2.20 ס"מ

חשבתי על צבע לבן למטבח. רצפה בגוון מוקה "לאפטו" מעט כהה. המגירות שנבחרו אינטיבו לבן.

מה לגבי הסוקל? בעייתי בצבע לבן לא כן? איזה צבע לבחור? דומה לריצוף? או אלומיניום?

הדלפק מתוכנן להיות בשני חומרי גמר, שיש ובוצ'ר בלוק בגבהים שונים.

קיימת בעיה למיקום מקרר יין, מבקש גובה של 83 – 86 ס"מ ועומק 60 ס"מ.

בכניסה למטבח יש קיר מקלט, חשבתי על תמונת טאפט קיר. משהו צבעוני. האם ניתן לקבל המלצות על תמונות קיר איכותיות?

תודה מקרב לב וכל טוב,
קרן

עריכה אחרונה: 11 נוב 2011 09:42 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: קורילק וחוות דעת על תיכנון המטבח 11 נוב 2011 13:32 #2

הי קרן,

כפי שכתבתי לך במייל המטבח בהחלט מתוכנן טוב. למעשה הרבה יותר טוב מרוב תכניות המטבחים שאני רואה.

הנה כמה מהדברים הטובים ששמתי לב אליהם…

המרחק בין הכיריים מצוין. המינימום המומלץ הוא 90סמ, אומנם אצלכם מרחק זה לא מסומן אבל נראה שהוא כ-100סמ כך שזה טוב מאוד.

המרחק בין משטח העבודה (השיש) של האי לבין השיש הצמוד לקיר בהחלט טוב (120סמ') ומתאים לעבודה של שני אנשים במטבח. חשוב שתשימי לב בפועל לא יצא יותר מ-120סמ כי אז יהיה לא נוח. יהיה לכם מרחק גדול מדי ללכת בין האי לבין הכיור.

למעשה, הכיור באי מאפשר שני משולשי עבודה (כיריים-כיור-מקרר) שאינם חופפים. יהיה לכם די נוח כאשר שני אנשים יעבדו במטבח. מסלולי העבודה העיקריים רוב הזמן לא יחתכו אחד את השני.

לגבי המדיח, אם אתם שמאליים, אז המיקום של מדיח הכלים מימין לכיור מתאים. אם אתם ימניים אז יהיה לכם יותר נוח אם מדיח הכלים יהיה ממוקם משמאל לכיור.

משטחי הנחה לכיריים ולשני הכיורים מצוינים. העבודה במטבח בהקשר הזה תהיה נוחה.

השיש התלוי באי המשמש כדלפק הוא בעומק טוב מאוד, 40סמ'. ממש לפי התקן :)

ועכשיו לכמה הערות פחות טובות...

המקרר והמזווה רחוקים מדי מהכיורים והכיריים. המרחק המקסימלי המומלץ בין מקרר לכיור הוא כ-270סמ'. אצלכם המרחק בין המקרר לכיור הגדול הוא כ-330סמ'.

וגם לגבי המזווה. הוא פשוט רחוק מדי ממרכז הבישול של המטבח. נסי לדמיין איך זה יהיה לעבוד במטבח ולגשת כל פעם למזווה. לי המרחק הזה נראה כמו מסע מעבר להרי החושך ;).

שימי לב שלתנור האפייה ניגשים הרבה פחות פעמים מאשר למקרר ולמזווה. לכן הייתי מציע לכם לשקול להצמיד את המקרר אל השיש, ואז למקם את המזווה והכי רחוק את התנור.

עוד משהו בעד העניין הזה - כרגע חסר לכם משטח הנחה למקרר. לא יהיה נוח להכניס ולהוציא דברים מהמקרר. האי רחוק מדי, והוא האופציה הטובה ביותר למשטח הנחה עבור מקרר 2 דלתות. הצמדת המקרר אל השיש תקרב את המקרר לאי שבמטבח שישמש משטח הנחה טוב יותר.

החסרון של החלפה הנ"ל שהצעתי... זה עשוי להראות לכם פחות יפה, המיקרו יהיה רחוק יותר ולתנור לא יהיו משטחי הנחה.

בקיצור,

יש שיקולים לכאן ולכאן, ואם זה היה המטבח שלי הייתי כן מבצע את ההחלפה.

זהו. נשימה ארוכה ונעבור לשאלות שלך...

לגבי גובה המגירות במטבח שלך ובמטבחים בכלל. אני בעד סימטריה. כלומר 30,30,16סמ. לדעתי זה מספיק עמוק וכאן סימטריה יותר חשובה. חוצמזה, גם 35סמ לא מספיקים לתבניות. לא?

ארונות מטבח בגובה של 240סמ' זה בסדר גמור. זה לא גבוה מדי. רוב האנשים עושים קיר ארונות מטבח בגובה כזה. חוצמזה, מדובר באחסון ארוך טווח כך שאין אם זה בעיה.

לגבי הסוקל. צבע לבן לסוקל בהחלט לא מתאים. זה יתלכלך מהר מדי...

אז סוקל אלומיניום או סוקל בצבע הריצוף? לדעתי סוקל אלומיניום נותן תחושה קצת קרירה וזולה (שני דברים שאינם קשורים כמובן). אני חושב שסוקל בצבע הריצוף יהיה הרבה יותר מתאים וגם יצור מן הסתם המשכיות של הריצוף עצמו. בגלל שצבע הריצוף במטבח של הוא בגוון מעט כהה, סוקל כזה יוסיף לחמימות של המטבח גם אם הוא בסגנון מודרני.

לגבי האי והחומרים השונים. אני מניח שהבוצ'ר יהיה גבוה מהשיש. נכון? בעיניי זה יהיה יפהיפה. באמת!

וזה בעצם גם מחזק את בחירת צבע הסוקל כצבע הריצוף. הסיבה לכך היא שלא כדאי לערבב יותר מדי חומרים במטבח. שיש, עץ מלא (בוצ'ר), ארונות לבנים (פורמייקה?)... לא כדאי להוסיף גם אלומיניום דומיננטי בסוקל. זה ייצור עומס של חומרים (לא נראה לי שהידיות האינטגרליות יהוו עומס עיצובי בגלל הגודל שלהן).

לגבי גובה מקרר היינות. אני לא בטוח שהבנתי עד הסוף מה הבעיה. הוא יכול להיכנס מתחת לשיש ללא סוקל. השיש אמור להתחיל בגובה של 90סמ. אז איפה הבעיה?

ולגבי המלצה על תמונות הקיר. האמת היא שאני לא יודע. אין לי ניסיון עם זה. זה גם נראה לי אישי מדי מכדי שאוכל להמליץ על משהו. בכל מקרה, אשמח לשמוע ולראות תמונת טפט קיר שאת בחרת. אולי גם נלמד משהו חדש בתחום הזה.

לגבי הקורילק. אין לי ניסיון באופן אישי עם קורילק, ולכן שאלתי נגר שאני עובד איתו על החומר הזה -

לפי מה שהוא אומר מסתבר שמדובר בחומר איכותי ביותר, עמיד ובאמת יפיפה ומרשים. ניתן לעשות לו קנט אלומיניום ו-PVC.

בכל מקרה, החיסרון של החומר הזה הוא המחיר שלו. ביקשתי ממנו לענות על השאלה שלך בפורום. נראה אם זה יצליח...

זהו. נראה לי שבסוף כתבתי מגילה די ארוכה. אני מקווה שהיתה לך הסבלנות לקרוא :)

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: קורילק וחוות דעת על תיכנון המטבח 11 נוב 2011 13:43 #3

שלום קרן

לדעתי אם את לוקחת ידיות שמובנות לדופן הארון מה שניקרא ידיות C,באלומיניום. כנ"ל הסוקל באלומיניום,יהיה ממש מוצלח. חזיתות קורילק יהיו מהממות! כמובן לפי הטעם האישי, לבן יהיה קר כקרח ובורדו יותר נועז..

בהצלחה !

שמחי
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: קורילק וחוות דעת על תיכנון המטבח 11 נוב 2011 20:21 #4

שלום לכולם,
תודה רבה למגיבים.
עמרי, רוב תודות על התשובה המנומקת. קיבלתי חיזוק חיובי לתיכנון. (בעיקר דאגתי מגובה הארון)
באשר למיקום המקרר אשקול שוב, מחיר הסימטריה של יחידה גבוהה למול הפונקציונאליות. מיקום המזווה אינו מהווה בעיה, מטרתו, איחסון אריזות אוכל סגורות. אריזות פתוחות נאחסן מתחת לקפה/תה.
פירזול סטנדרטי לתבניות עומדות, הוא 35. תבניות אחת על השניה, אפשר כמובן 30, חיסרון, נוחות השימוש.
מהי עמדתך לגבי כיור במרכז חלון, האם מאוד עקרוני?
מבקשת להבהיר, משטח העבודה הגבוה הוא שיש. המשטח הנמוך יותר עליו אוכלים,בוצ'ר בלוק (בית הומה ילדים). לטעמי נעים יותר לאכול על עץ מאשר על שיש. מקרר היין תוכנן להיות מתחת למשטח הנמוך יותר, בגובה שולחן. לא מתאים בגובה...
לא הבנתי את תשובתך, האם יש יותר מיבואן אחד לחומר קורילק? או שכולם מכוונים לאותו חומר?
יש באינרט כמו גם בחנויות מגוון רחב של תמונות טאפט המתאימות למטבחים ותורמות מאוד לאוירה ולצבע, שאלתי לגבי המלצה לתמונה איכותית. אעדכן כשאמצא.
בברכה,
קרן
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: קורילק וחוות דעת על תיכנון המטבח 12 נוב 2011 08:27 #5

הי קרן,
המטבח מתוכנן באופן מוקפד ומקצועי. האדריכלית שלך יודעת את העבודה!
בעניין הצוקל, מלבד המראה, צוקל עם פאנל מרוצף גם נוח יותר לתחזוקה מאשר צוקל מטבחי רגיל, עם קפיץ. נטיית הפירורים להכנס מתחת לצוקל מסרבלת את הנקיון.
הטפט\תמונה שאת מעוניינת בו - זו דרך מצויינת לייצר ייחוד ועניין. כדאי לחשוב על הצבעוניות שלה, ביחס לשאר החלל ממנו ניתן לראות אותה. אפשר גם להדפיס כל תמונה על טפט, על פי הזמנה - משהו שיש לו עומק ועניין בהחלט יוסיף.
מה שלא ברור, הדלת בשרטוט היא דלת כניסה למטבח בחלל נפרד? המטבח מרווח מאד והכניסה ניראית צרה ומסדרונית - אם כי לא ניתן להבין רק על פי החלק הזה מה קורה בחללים המשיקים למטבח.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: קורילק וחוות דעת על תיכנון המטבח 12 נוב 2011 09:08 #6

סורנה שלום,
תודה על תגובתך. אכן, השקענו לא מעט זמן בתיכנון.
לא ידעתי שניתן להדפיס כל תמונה על טאפט. אחפש מקורות מידע. ראיתי בחנויות שנמכרות תמונות טאפט בגודל 1.7 * 2.3 באוירת מטבח.
לשאלתך לגבי דלת הכניסה המופיע בשרטוט. מדובר בבית ישן העובר שיפוץ מאוד מסיבי. המקלט צמוד למטבח, בעל תפקיד כפול, מזווה ומקלט. ה"אי" נמצא בין קיר המקלט ויציאה החוצה.
מה דעתך לגבי ברז במרכז החלון? חשוב מאוד? או ניתן לוותר? אני עדיין לא מבינה אם יש יותר מחברה אחת לחומר הקורילק. הנושא קריטי לצורך השוואת הצעות המחיר המתקבלות מנגרים.
תודה מראש על התשובות,
כח טוב,
קרן
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: קורילק וחוות דעת על תיכנון המטבח 12 נוב 2011 13:27 #7

הי קרן,

לפי דעתי עניין מרכוז הכיור עם החלון הוא לא קריטי. גם אם הוא יהיה ממוקם בשליש החלון לכאן או לכאן זה יכול להראות טוב.

אני לא יודע יותר לגבי הקורילק. אולי שמחי, שהוא נגר יוכל לספק לך יותר אינפורמציה על זה.

בכל מקרה, אם את כן משיגה עוד מידע על קורילק, אשמח אם תעדכני כאן בפורום. גם אני אלמד משהו חדש.

לגבי הבוצ'ר בלוק הנמוך באי. יצא לך לראות הדמיה תלת ממדית או תמונה של מטבח כזה? אם לא אז לדעתי שווה להתעקש על הדמיה כזו. איכשהו בוצ'ר בלוק נמוך באי נראה לי קצת פחות יפה.

עמרי
עמרי רדאי - תכנון ועיצוב מטבחים

"אנחנו משקיעים במטבח שלנו עשרות אלפי שקלים. אין לנו מקום לטעויות בתכנון!"
עריכה אחרונה: 12 נוב 2011 13:27 מאת עמרי.
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: קורילק וחוות דעת על תיכנון המטבח 12 נוב 2011 16:39 #8

שלום עמרי,
ברצון רב אשתף, לכשאדע פרטים נוספים על הקורילק.
ככל שהבנתי וגם ראיתי, מדובר בחומר אקרילי מאוד מבריק, בעל פני שטח מעולים ורמת גימור גבוהה בדופן הדלת. ללא סכנת ה"גלים" העלולה להתקבל ביישום פורמייקה. במהלך השבוע אקבל פרטים נוספים. ראיתי "מזוודה" עם דוגמאות. חסרון נוסף, מגוון הצבעים הוא סופי, חייבים לבחור מתוך המזוודה, לעומת פורמייקה שבה המגוון והחברות כמעט אין סופי. (בעצם.... אולי זה יתרון)
לא ראיתי הדמיה של האי, לנו שלושה ילדים בגילאי ביה"ס היסודי, רוב הימים יש עוד אורחים חברים לארוחות, כך שאני חייבת לשמור על היכולת להוסיף עוד כמה כסאות סביב לאי. מה גם שלדעתי נוח יותר (לא רק לילדים) לשבת על כסא רגיל.(עם כל הכבוד והחשיבות לעיצוב(ויש המון כבוד),במקרה זה הפונקציונאליות מובילה..... :-))
מאחלת שבוע טוב,
קרן
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: קורילק וחוות דעת על תיכנון המטבח 13 נוב 2011 06:26 #9

היי קרן,
כמו שציין עמרי, אין בעיה עם הברז כשאינו ממורכז. בכל מקרה, מיקום החלון לא מאפשר שם סימטריה, הזזת הכיור
תלויה בהזזת הכיריים וכרוכה בהזזת האי על מנת שהכיריים ימוקמו במקביל לכיור. בקיצור, לכל פרט יש השלכות על פרטים אחרים אז מוותרים על אחידות סימטרית
ומתייחסים לאסתטיקה אחרת.
אגב, איזה מקרר יש לכם? מראה אחיד ובאותו מישור של הארונות הגבוהים והמקרר הוא רצוי מאד. כלומר בחירה במקרר בעומק 60 (כמו הארונות) או יצירת נישה עבורו בקיר האחורי. אבל אז - הרוחב שלו רחב יותר מהמצויין בתכנית. מקרר בעומק 60 וברוחב הסטנדרטי עשוי שלא להספיק לצרכי משפחה.
סורנה כפיר
תכנון ועיצוב פנים
soranakfir.com
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
054-7202280
יש להתחבר כדי להגיב.

לגבי: קורילק וחוות דעת על תיכנון המטבח 13 נוב 2011 07:36 #10

סורנה בוקר טוב,
תודה על תגובתך,ועל הדגש על הפרטים.
כן, השלמתי גם עם כיור לא ממורכז לפי החלון. התיכנון מתגבש וזה לא קורה ביום אחד...
באשר למקרר, צודקת, גם אני חושבת שמקרר ברוחב 90 ובעומק 60, אכן אינו מספיק למשפחה, בפרט אם נוהגים לארח. הפיתרון שניתן "מקרר קו שני" יותקן במקלט, סמוך למטבח. באשר לסוג המקרר, חשבנו על פישר פייקל, (הוא היחידי המגיע עם מסגרת נירוסטה מובנת המטשטשת את חריגת הדלתות במס' ס"מ). האם יש לך דעה על מקרר זה? יש עוד 2-3 חברות בשוק המייצרות מקררים בעומק כ- 60 , בכולם, למעט ליבר, הדלתות בולטות בסנטימטרים ספורים.

מאחלת יומנעים,
קרן
יש להתחבר כדי להגיב.
Time to create page: 0.220 seconds