הי קרן,
כפי שכתבתי לך במייל המטבח בהחלט מתוכנן טוב. למעשה הרבה יותר טוב מרוב תכניות המטבחים שאני רואה.
הנה כמה מהדברים הטובים ששמתי לב אליהם…
המרחק בין הכיריים מצוין. המינימום המומלץ הוא 90סמ, אומנם אצלכם מרחק זה לא מסומן אבל נראה שהוא כ-100סמ כך שזה טוב מאוד.
המרחק בין משטח העבודה (השיש) של האי לבין השיש הצמוד לקיר בהחלט טוב (120סמ') ומתאים לעבודה של שני אנשים במטבח. חשוב שתשימי לב בפועל לא יצא יותר מ-120סמ כי אז יהיה לא נוח. יהיה לכם מרחק גדול מדי ללכת בין האי לבין הכיור.
למעשה, הכיור באי מאפשר שני משולשי עבודה (כיריים-כיור-מקרר) שאינם חופפים. יהיה לכם די נוח כאשר שני אנשים יעבדו במטבח. מסלולי העבודה העיקריים רוב הזמן לא יחתכו אחד את השני.
לגבי המדיח, אם אתם שמאליים, אז המיקום של מדיח הכלים מימין לכיור מתאים. אם אתם ימניים אז יהיה לכם יותר נוח אם מדיח הכלים יהיה ממוקם משמאל לכיור.
משטחי הנחה לכיריים ולשני הכיורים מצוינים. העבודה במטבח בהקשר הזה תהיה נוחה.
השיש התלוי באי המשמש כדלפק הוא בעומק טוב מאוד, 40סמ'. ממש לפי התקן
ועכשיו לכמה הערות פחות טובות...
המקרר והמזווה רחוקים מדי מהכיורים והכיריים. המרחק המקסימלי המומלץ בין מקרר לכיור הוא כ-270סמ'. אצלכם המרחק בין המקרר לכיור הגדול הוא כ-330סמ'.
וגם לגבי המזווה. הוא פשוט רחוק מדי ממרכז הבישול של המטבח. נסי לדמיין איך זה יהיה לעבוד במטבח ולגשת כל פעם למזווה. לי המרחק הזה נראה כמו מסע מעבר להרי החושך

.
שימי לב שלתנור האפייה ניגשים הרבה פחות פעמים מאשר למקרר ולמזווה. לכן הייתי מציע לכם לשקול להצמיד את המקרר אל השיש, ואז למקם את המזווה והכי רחוק את התנור.
עוד משהו בעד העניין הזה - כרגע חסר לכם משטח הנחה למקרר. לא יהיה נוח להכניס ולהוציא דברים מהמקרר. האי רחוק מדי, והוא האופציה הטובה ביותר למשטח הנחה עבור מקרר 2 דלתות. הצמדת המקרר אל השיש תקרב את המקרר לאי שבמטבח שישמש משטח הנחה טוב יותר.
החסרון של החלפה הנ"ל שהצעתי... זה עשוי להראות לכם פחות יפה, המיקרו יהיה רחוק יותר ולתנור לא יהיו משטחי הנחה.
בקיצור,
יש שיקולים לכאן ולכאן, ואם זה היה המטבח שלי הייתי כן מבצע את ההחלפה.
זהו. נשימה ארוכה ונעבור לשאלות שלך...
לגבי גובה המגירות במטבח שלך ובמטבחים בכלל. אני בעד סימטריה. כלומר 30,30,16סמ. לדעתי זה מספיק עמוק וכאן סימטריה יותר חשובה. חוצמזה, גם 35סמ לא מספיקים לתבניות. לא?
ארונות מטבח בגובה של 240סמ' זה בסדר גמור. זה לא גבוה מדי. רוב האנשים עושים קיר ארונות מטבח בגובה כזה. חוצמזה, מדובר באחסון ארוך טווח כך שאין אם זה בעיה.
לגבי הסוקל. צבע לבן לסוקל בהחלט לא מתאים. זה יתלכלך מהר מדי...
אז סוקל אלומיניום או סוקל בצבע הריצוף? לדעתי סוקל אלומיניום נותן תחושה קצת קרירה וזולה (שני דברים שאינם קשורים כמובן). אני חושב שסוקל בצבע הריצוף יהיה הרבה יותר מתאים וגם יצור מן הסתם המשכיות של הריצוף עצמו. בגלל שצבע הריצוף במטבח של הוא בגוון מעט כהה, סוקל כזה יוסיף לחמימות של המטבח גם אם הוא בסגנון מודרני.
לגבי האי והחומרים השונים. אני מניח שהבוצ'ר יהיה גבוה מהשיש. נכון? בעיניי זה יהיה יפהיפה. באמת!
וזה בעצם גם מחזק את בחירת צבע הסוקל כצבע הריצוף. הסיבה לכך היא שלא כדאי לערבב יותר מדי חומרים במטבח. שיש, עץ מלא (בוצ'ר), ארונות לבנים (פורמייקה?)... לא כדאי להוסיף גם אלומיניום דומיננטי בסוקל. זה ייצור עומס של חומרים (לא נראה לי שהידיות האינטגרליות יהוו עומס עיצובי בגלל הגודל שלהן).
לגבי גובה מקרר היינות. אני לא בטוח שהבנתי עד הסוף מה הבעיה. הוא יכול להיכנס מתחת לשיש ללא סוקל. השיש אמור להתחיל בגובה של 90סמ. אז איפה הבעיה?
ולגבי המלצה על תמונות הקיר. האמת היא שאני לא יודע. אין לי ניסיון עם זה. זה גם נראה לי אישי מדי מכדי שאוכל להמליץ על משהו. בכל מקרה, אשמח לשמוע ולראות תמונת טפט קיר שאת בחרת. אולי גם נלמד משהו חדש בתחום הזה.
לגבי הקורילק. אין לי ניסיון באופן אישי עם קורילק, ולכן שאלתי נגר שאני עובד איתו על החומר הזה -
לפי מה שהוא אומר מסתבר שמדובר בחומר איכותי ביותר, עמיד ובאמת יפיפה ומרשים. ניתן לעשות לו קנט אלומיניום ו-PVC.
בכל מקרה, החיסרון של החומר הזה הוא המחיר שלו. ביקשתי ממנו לענות על השאלה שלך בפורום. נראה אם זה יצליח...
זהו. נראה לי שבסוף כתבתי מגילה די ארוכה. אני מקווה שהיתה לך הסבלנות לקרוא
עמרי